Novica

Sodelavci UL FE na tednu biometrije na Fraunhofer inštitutu v Nemčiji

Datum objave: 4.10.2024

Sodelavec fakultete, prof. dr. Vitomir Štruc, se te dni mudi na tednu biometrije (angl. Biometric Week) na Fraunhofer inštitutu v Darmstadtu v Nemčiji. V okviru dogodka predseduje konferenci RPC (Research Project Conference), ki predstavlja največji evropski dogodek namenjen predstavitvi evropskih projektov z področja biometrije. Konferenco organizirajo Evropska Zveza za Biometrijo v sodelovanju z Skupnim Raziskovalnim Centrom Evropske Komisije (JRC), DG HOME, Fraunhofer IGD-jem ter Univerzo v Halmstadtu.

V okviru tridnevne konference EAB-RPC se je predstavilo 14 Evropskih projektov, zvrstilo 6 vabljenih predavanj, organizirana pa je bila tudi okrogla miza na temo generativne umetne inteligence in uporabe sintetičnih podatkih v biometričnih sistemih.

Po zaključku konferenca je potekala še podelitev nagrad za najboljše in najodmevnejše raziskave na področju biometrije v Evropi, ki so bile izveden v okviru doktorskih del in kjer je med nominiranci tudi sodelavec fakultete iz Laboratorija za strojno inteligenco, Peter Rot. Nagrade vsako leto podeljuje Evropska zveza za biometrijo.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411