Novica

Usposabljanje na temo dostopnosti in zasebnosti

Datum objave: 4.10.2024

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je bila skupaj s partnerji uspešna s prijavo na Javni razpis za financiranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leti 2024 in 2025 (JR DDK 2024-2025).

Razpis naslavlja usposabljanje odraslih, starejših od 30 let. V okviru tega razpisa bomo izvedli enodnevno usposabljanje na temo Dostopnosti in zasebnosti. Usposabljanje ponuja celovit vpogled v izzive, s katerimi se soočajo osebe z različnimi oblikami oviranosti pri dostopu do digitalnih vsebin. Hkrati rešitve za zagotavljanje dostopnosti vsakemu uporabniku omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo pri konzumaciji digitalnih vsebin. Skozi praktične primere in teoretične osnove bodo slušatelji spoznali uporabniške izkušnje oseb z oviranostmi, zakonodajni okvir, ki določa zahteve glede zagotavljanja digitalne dostopnosti ter relevantne standarde in kriterije na tem področju, vključno z aspekti zasebnosti.

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želijo razumeti in izboljšati dostopnost digitalnih vsebin za osebe z oviranostmi, ter izboljšati uporabniško izkušnjo za vse uporabnike.

Za udeležence, ki so starejši od 30. let je usposabljanje BREZPLAČNO. Vaš interes nam prosim sporočite na naslov training@ltfe.org.

Več informacij

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411