Dogodek

Stičišče znanosti in gospodarstva na 56. Mednarodnem sejmu v Celju

Datum objave: 27.8.2024 Datum začetka: 18.9.2024 Ura začetka: 09:00 Lokacija: Mednarodni sejem obrti in podjetništva v Celju

Na 56. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju, ki bo od 18. do 22. septembra, bo tudi letos na ogled Stičišče znanosti in gospodarstva kot projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Stičišče znanosti in gospodarstva bo letos zajemalo predstavitve novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij ter novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov. Usmerjeno bo predvsem na področje mikro-, bio- in nanotehnologij, bionike ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja bodo predstavile poglavitne slovenske raziskovalne in izobraževalne institucije ter visokotehnološka podjetja. Gre za promocijo dosežkov slovenske znanosti in za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero, na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse dosedanjega sodelovanja.

V okviru Stičišča znanosti in gospodarstva na sejmu sodeluje tudi Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani skupaj z ostalimi ustanovami in visokotehnološkimi podjetji.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411