Dogodek

Predavanje: Strojno učenje umetne inteligence

Datum objave: 9.9.2024 Datum začetka: 11.9.2024 Ura začetka: 15:00 Lokacija: Predavalnica P1

V okviru projekta Evropska noč raziskovalcev 2024/25 bo v sredo, 11. septembra, ob 15. uri v predavalnici P1 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekalo predavanje z naslovom “Strojno učenje umetne inteligence”.

Cilj projekta Evropska noč raziskovalcev je promocija znanosti in raziskovanja, spodbujanje zanimanja mladih za znanstvene poklice in povezovanje znanstvenikov in javnosti. Projekt podpira Evropska komisija in velja za enega bolj znanih dogodkov, ki vsako leto poteka po več evropskih mestih.

Skozi interaktivno predstavitev in zanimive primere iz prakse, ki jih bo prikazal izr. prof. dr. Simon Dobrišek, bodo udeleženci dobili vpogled v moč in potencial umetne inteligence za reševanje zahtevnih problemov, kot so družbeni, zdravstveni in okoljski izzivi. Predstavljena bo zgodovina razvoja umetne inteligence in njena vloga pri reševanju različnih družbenih izzivov. Predavanje bo naslovilo tudi vprašanje, ali bo umetna inteligenca presegla človeško inteligenco, posebna pozornost pa bo namenjena tudi raziskovanju odnosa med umetno inteligenco in naravno neumnostjo, kar bo osvetlilo tako njene možnosti kot omejitve.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411