Dogodek

Sprejem bruck in brucev 2024

Datum objave: 19.9.2024 Datum začetka: 1.10.2024 Ura začetka: 11:30 Lokacija: Predavalnica P1

Sprejem bruck in brucev 2024 na Fakulteti za elektrotehniko

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani vabi vse nove študente in študentke dodiplomskega študija na uradni sprejem bruck in brucev, ki bo potekal v torek, 1. oktobra 2024. Sprejem je namenjen novim generacijam študentov, ki se bodo prvič srečali z akademskim okoljem ter prejeli ključne informacije za uspešen začetek študija.

Sprejem bo potekal po naslednjem razporedu:

  • ob 11.30 v predavalnici P1 sprejem za študente visokošolskega strokovnega študijskega programa Aplikativna elektrotehnika;
  • ob 13.00 v predavalnici P1 sprejem za študente univerzitetnega študijskega programa Elektrotehnika;
  • ob 14.30 v predavalnici P2 sprejem za študente univerzitetnega študijskega programa Multimedija.

Program sprejema bo odprl dekan fakultete, ki bo z uvodnim nagovorom pozdravil nove študente. Sledile bodo naslednje predstavitve:

  • študijski program in študijski red;
  • sistem tutorstva, ki pomaga študentom pri soočanju z izzivi študija;
  • status študenta s posebnimi potrebami;
  • koristni nasveti predstavnikov študentov za lažji začetek študija.

Prevzem študentskih izkaznic
Študentje bodo lahko v avli fakultete med 11.00 in 14.30 prevzeli svoje študentske izkaznice, ki so ključne za dostop do različnih ugodnosti in storitev.

Pozdrav bruckam in brucem na Kongresnem trgu

Univerza v Ljubljani (UL) skupaj s Študentskim svetom UL (ŠS UL) za brucke in bruce tudi letos pripravlja tradicionalni dogodek Pozdrav bruckam in brucem, ki bo potekal v torek, 1. oktobra, med 16.00 in 20.30 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Za glasbeni program bodo poskrbeli Leopold I. in Drügi ter glasbena skupina Dan D.

Študentke in študente bodo z odra pozdravili rektor UL, prof. dr. Gregor Majdič, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani (ŠS UL) Nejc Tacer in župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković, na odru se jim bodo pridružili tudi dekani 23 fakultet in 3 akademij Univerze v Ljubljani – najstarejše, največje in najbolj uspešne visokošolske in znanstvenoraziskovalne ustanove v Sloveniji.

Študentkam in študentom se bodo na stojnicah, razprostrtih po Kongresnem trgu, predstavili študentski sveti fakultet in akademij UL, spoznali pa bodo lahko tudi dejavnosti Centra za obštudijsko dejavnost, zveze desetih evropskih univerz EUTOPIA, katere članica je tudi UL, kulturno-umetniške dejavnosti univerze … Z nami bodo prvič tudi mednarodni študenti ambasadorji, ki bodo predstavili podporne aktivnosti za mednarodne študentke in študente. Kot vsako leto se bodo študentom tudi tokrat predstavile ljubljanske kulturne ustanove.

Na dan sprejema predavanja za bruce odpadejo, tako da se lahko brez skrbi udeležite vseh aktivnosti. Veselimo se vaše udeležbe in vam želimo uspešen začetek študijskega leta!

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411