Novica

European Biometrics Research Award 2024 sodelavcu UL FE

Datum objave: 4.10.2024

Na Institutu Fraunhofer IGD v Nemčiji je ta teden potekala podelitev nagrad Evropske zveze za biometrijo (EAB) za najboljše in najkakovostnejše doktorske raziskave v Evropi s področja biometrije. Prestižne nagrade se podeljuje enkrat letno na podlagi izbora mednarodne komisije, ki so sestavljajo priznani strokovnjaki iz različnih univerz v Evropi in ZDA.

Raziskovalec in doktorski študent v Laboratoriju za strojno inteligenco Fakultete za Elektrotehniko, Peter Rot, je bil izbran kot eden od treh nagrajencev. V okviru slavnostnega dogodka, na katerem vsi nagrajenci predstavijo svoje je doktorske raziskave, je bil izbran kot dobitnik »Raziskovalne nagrade« za najodličnejšo doktorsko disertacijo, povezano z biometrijo, v Evropi, hkrati pa je prejel še nagrado za najboljšo predstavitev med vsemi nagrajenci.

Peter Rot doktorat opravlja po so-mentorstvom prof. dr. Vitomir Štruca in prof. dr. Petra Peera. V doktorskem delu se ukvarja z metodami za zagotavljanje zasebnosti v sistemih za razpoznavanje obrazov. Kot osnova za nagrado pa je bil njegov nedavni članek:

Peter Rot; Philipp Terhorst; Peter Peer; Vitomir Štruc: ASPECD: Adaptable Soft-Biometric Privacy-Enhancement Using Centroid Decoding for Face Verification Proceedings Article, In: Proceedings of the IEEE International Conference on Automatic Face and Gesture Recognition (FG), pp. 1-9, 2024. [PDF]

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411