Karierni tedenUL FE

Od 15. do 18. aprila 2024 na Fakulteti za elektrotehniko UL

Prihodnost se začne zdaj.

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani od 15. do 18. aprila organizira Karierni teden, ki bo ponudil številne priložnosti za povezovanje študentov in diplomantov s podjetji in ustanovami. Študentom in diplomantom bomo približali najboljše priložnosti za povezovanje z vodilnimi podjetji in ustanovami v panogi, s tem pa pridobivanje novih znanj in izkušenj.

Interes za sodelovanje nam lahko sporočite na komuniciranje@fe.uni-lj.si.

Kaj nas čaka na Kariernem tednu?

Osrednji dogodek bo karierni sejem, kjer se boste lahko srečali s predstavniki vodilnih podjetij in ustanov, ki bodo predstavili svoje ključne dejavnosti ter številne možnosti zaposlitve ali sodelovanja. To je odlična priložnost za vse študente, saj vam omogoča, da se povežete s potencialnimi delodajalci in gradite temelje vaše kariere že v zgodnji fazi študija. Gradnja mreže stikov v industriji vam lahko odpre vrata do različnih kariernih priložnosti in predstavlja pomemben korak naprej na vaši poti.

V sklopu kariernega tedna organiziramo tudi informativna dneva za izbiro smeri študija na 1. stopnji študijskih programov elektrotehnike ter podiplomskega študijskega programa 2. in 3. stopnje na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. 

Hitri zmenki in priprava nanje

Ob kariernem sejmu bodo potekali tudi hitri zmenki s predstavniki podjetij, ki jih organiziramo skupaj z društvom EESTEC . Izkoristite priložnost za spoznavanje predstavnikov uspešnih podjetij na sejmu hitrih zmenkov, kjer študentom omogočamo petminutno predstavitev in vzpostavitev stika s potencialnimi delodajalci, ki nudijo priložnost za razvoj vaše kariere.

Hitri zmenki so zanimiv in interaktiven dogodek, na katerem imajo študentje priložnost za druženje in diskusijo z direktorji oziroma predstavniki uspešnih slovenskih in tujih podjetij. Druženje poteka v obliki kratkega šest minutnega intervjuja, nato pa študentje menjajo svojo pozicijo. Dogodek študentom in stacionarnim predstavnikom podjetij omogoča hitro in dinamično interakcijo, obenem pa bodo pripadniki obeh strani primorani biti kratki in jedrnati.

Da bi bili na hitre zmenke dobro pripravljeni bo predhodno potekala tudi delavnica “Spimpaj svoj CV”, kjer boste pod vodstvom izkušene svetovalke Kariernega centra Univerze v Ljubljani oblikovali svoj življenjepis. Po končani delavnici boste svoj življenjepis znali oblikovati tako, da bo izstopal in pritegnil pozornost vaših potencialnih delodajalcev. Delavnica vas bo skupaj s CV kliniko pripravila na hitre zmenke s podjetji.

Ne pozabite na izmenjavo vizitk!

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411