Delovna mesta

Sodelavec za portfeljsko analitiko / Portfolio Analyst (m/ž) - GEN-I

Datum objave: 4.7.2023 Rok za prijavo: 23.7.2023

Sodelavec za portfeljsko analitiko / Portfolio Analyst (m/ž)

V podjetju GEN-I vzpostavljamo področje analitike optimizacijskega portfelja na področju trgovanja z energenti. V kolikor poznaš osnove programiranja in imaš interes za delo s podatki te vabimo v svoje vrste. Ponujamo priložnost učenja in sodelovanja pri razvoju scenarijskih analiz ter vrednotenja verjetnosti cenovnih scenarijev. Sodeloval/a boš pri vrednotenju čezmejnih prenosnih kapacitet, opcij in analiziral/a občutljivost trgovalnih portfeljev na vremenske spremembe.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

 • Možnost sodelovanja pri vzpostavitvi portfeljske analitike na področju trgovanja z energenti s pomočjo matematično-numeričnih metod,
 • sodelovanje pri razvoju scenarijskih analiz in vrednotenja verjetnosti scenarijev,
 • priprava poročil in analiz kot podpora za odločevalce in upravljalce portfeljev,
 • analiziranje občutljivosti trgovalnih portfeljev električne energije,
 • vrednotenje čezmejnih prenosnih kapacitet in preostalih opcij v portfelju,
 • obdelava večjih količin podatkov, priprava analiz in interpretacija rezultatov.

Naša pričakovanja:

 • Zaključena vsaj VI. raven naravoslovne, tehnične ali druge ustrezne smeri (fizika, matematika, računalništvo, informatika, elektrotehnika, …),
 • osnove programiranja in interes za delo s podatki,
 • analitično in kritično razmišljanje,
 • proaktivnost, visoka motiviranost ter želja po timskem delu,
 • dobra pisna in ustna komunikacija v angleščini.

Nudimo ti

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 23.7.2023

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411