Delovna mesta

Sodelavec za upravljanje s podatki / Data officer (m/ž) - GEN-I

Datum objave: 5.7.2023 Rok za prijavo: 23.7.2023

Sodelavec za upravljanje s podatki / Data Officer (m/ž)

Na področju trgovanja z energenti vzpostavljamo ekipo, ki bo skrbela za celoten življenjski cikel poslovno-kritičnih podatkov. Ponujamo priložnost za učenje in izkušnje na področju upravljanja s podatki ter razvoja in vzdrževanja podatkovnih tokov. Med našimi podatki boš našel/la časovne vrste, podatke iz meteoroloških postaj, podatke finančnih trgov, avkcijske podatke itd. V kolikor imaš interes za delo z enormno količino podatkov, ki se z  digitalizacijo energetike vsako leto še povečuje te vabimo v svojo mlado in ambiciozno ekipo.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

 • Sodelovanje pri načrtovanju podatkovnih tokov in podatkovnih modelov skupaj s službo IT in podatkovnimi inženirji,
 • možnost spoznavanja in uporabe oblačnih storitev (AWS, Snowflake, ..),
 • razvoj in vzdrževanje orodij za pregled nad kvaliteto in integriteto podatkov,
 • razvoj interne politike in kontrol za nadzor nad podatki,
 • izobraževalna vloga širjenja znanja uporabe internih podatkovnih sistemov za mlajše sodelavce.

 

Naša pričakovanja:

 • Zaključena vsaj VI. raven izobrazbe tehnične ali naravoslovne smeri,
 • entuziazem do dela s podatki,
 • visoko razvite logično-analitične sposobnosti,
 • poznavanje osnov relacijskih baz (SQL),
 • proaktivnost, natančnost in veselje do timskega dela,,
 • aktivno znanje angleškega jezika.

Nudimo ti

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 23.7.2023

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411