Dogodek

2. slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih (SLO-Chip 2024)

Datum objave: 22.1.2024 Datum začetka: 24.1.2024 Ura začetka: 09:00 Lokacija: Predavalnica P1

V sredo, 24. 1. 2024, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala 2. slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih (SLO-Chip 2024), na kateri bo 19 predavateljev iz Slovenije in tujine predstavilo najnovejše znanstvenoraziskovalne in razvojne dosežke, in aktualne izzive pri zasnovi, izdelavi in preizkušanju elektronskih vezij in sistemov.

Prva slovenska konferenca o čipih in prevodnikih

Tudi letos smo pripravili zanimiv program, ki vključuje dve vabljeni predavanji o integrirani fotoniki in perspektivi mikro in nanoelektronike v Sloveniji, predstavitvi razvojnega dela v industrijskem okolju (slikovni senzorji CMOS, testiranje mikroelektronskih vezij, načini zagotavljanja varnosti v sistemih na čipu, zaščita elektronskih vezij v vesolju, snovanje sodobnih procesorskih vezij in programska podpora polprevodniški industriji) ter sekcije, kjer bodo predavatelji z akademskih inštitucij delili rezultate raziskav na področju snovanja integriranih fotonskih, analognih in digitalnih mikroelektronskih vezij v različnih ciljnih tehnologijah.

Udeležence konference bodo pozdravili minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, prof. dr. Igor Papič, ministrica za digitalno preobrazbo, prof. dr. Emilija Stojmenova Duh, in dekan Fakultete za elektrotehniko UL, prof. dr. Marko Topič.

Konferenca je namenjena raziskovalcem in razvijalcem elektronskih vezij, študentom tehniških fakultet in širši zainteresirani javnosti. Ker bodo na konferenci letos tudi tuji udeleženci, bodo vsa predavanja potekala v angleškem jeziku.

Vabljeni, da se udeležite letošnje konference SLO-Chip 2024. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na dogodek registrirate.

Udeležba na konferenci je ob pomoči sponzorjev brezplačna.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411