Dogodek

Dnevi industrijske robotike

Datum objave: 19.3.2024 Datum začetka: 26.3.2024 Ura začetka: 09:00 Lokacija: avla Fakultete za elektrotehniko UL

Robotski hekaton na 20. Dnevih industrijske robotike

Od 26. do 28. marca bo na Fakulteti za elektrotehniko (UL FE) potekal že 20. jubilejni robotski hekaton DIR24, na katerem lahko sodelujejo vsi študenti Univerze v Ljubljani, ne glede na predznanje. Letošnji izziv, ki so ga v Laboratoriju za robotiko pripravili v sodelovanju s podjetjem Intelligent Mechatronics, je aktualen problem iz industrije, povezan z manipulacijo in predpripravo izdelkov za strego strojev. Študenti bodo na tekmovanju pokazali svoje talente in se naučili novih robotskih spretnosti. DIR24 se ponaša z nagradnim skladom za najboljše tri ekipe v skupni vrednosti 3.500 evrov.

Vznemirljiv izziv programiranja robotov

Dnevi industrijske robotike – DIR je tradicionalen dogodek, ki ga vsako leto organizirajo študenti UL FE in bo letos že dvajseti po vrsti. Namen dogodka je s pomočjo zanimivih in inovativnih robotskih aplikacij študentom in širši javnosti približati industrijo. Med tekmovanjem bodo udeleženci pridobili veščine za hitro in uspešno uporabo robotskih tehnologij, ki jih vse pogosteje vpeljujemo v industrijo, medicino, logistiko, avtomatizacijo opravil in številna druga področja. Študenti v šestih skupinah se bodo spopadli z izzivi programiranja robotov, manipulacije kovinskih izdelkov, predpriprave sestavljenih izdelkov, načrtovanja robotskih prijemal, prepoznave objektov z uporabo robotskega vida, interakcije med človekom in robotom, integracije varnostnih sistemov in načrtovanja naprednih robotskih celic.

Dogodek se bo začel s torkovimi predavanji, na katerih bodo strokovnjaki iz industrije in raziskovalnih področij predstavili aktualni izziv, udeleženci pa se bodo spoznali z osnovami robotike in varnostjo. Od torka popoldne do četrtka si bo v avli UL FE mogoče ogledati napredek ekip pri reševanju izziva. Robotski hekaton se bo zaključil v četrtek, 28. marca, s predstavitvijo rešitev in razglasitvijo zmagovalca.

Več o dogodku DIR24 je na voljo na https://www.dnevirobotike.si.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411