Novica

Obisk predstavnikov Vilnius Gediminas Technical University

Datum objave: 25.3.2024

V petek, 22. marca, je Univerza v Ljubljani gostila predstavnike Vilnius Gediminas Technical University, ki so obiskali tudi Fakulteto za elektrotehniko.

Vilnius Gediminas Technical University je pretežno tehnična univerza, ki je bila ustanovljena leta 1956. Združuje 9 fakultet s področja arhitekture, temeljnih znanosti, strojništva, prometnega in okoljskega inženirstva, elektrotehnike in računalništva, kreativne industrije, gradbeništva in poslovanja ter inštitut za letalstvo. Poleg tega ima 4 raziskovalne centre, 12 raziskovalnih inštitutov in 22 raziskovalnih laboratorijev. Na univerzi študira 8.100 študentov, od tega 1.500 mednarodnih študentk in študentov, ki prihajajo iz 88 držav. Študij v angleškem jeziku nudijo na več kot 50% programov ter doktorski študij na 12 različnih raziskovalnih področjih. So del evropske univerzitetne zveze Athena, v katero je vključena tudi Univerza v Mariboru.

Predstavniki Vilnius Gediminas Technical University na Fakulteti za elektrotehniko UL.

Z Vilnius Gediminas Technical University, v okviru programa Erasmus+, trenutno sodelujejo štiri članice Univerze v Ljubljani: Fakulteta za arhitekturo, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteta za upravo in Fakulteta za elektrotehniko. Predstavniki Vilnius Gediminas Technical University so izrazili interes za vzpostavitev sodelovanja tudi z drugimi članicami oz. na drugih področjih. Univerza v Ljubljani ima sklenjenih 49 Erasmus+ medinstitucionalnih sporazumov iz Litve, prav tako trenutno poteka sodelovanje v okviru 21 evropskih projektov. Poleg tega na Vilniaus univerzi deluje tudi lektorat slovenskega jezika.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411