Novica

Odprt je razpis za Rektorjevo nagrado 2024

Datum objave: 17.6.2024

Odprt je razpis za Rektorjevo nagrado 2024. Rok za oddajo prijav je do 15. septembra 2024!

Kaj je Rektorjeva nagrada UL?

Je odlična spodbuda za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, da s svojimi tehnološkimi in netehnološkimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo.

Tudi letos bo pod okriljem Rektorjeve nagrade potekala HUD kategorija, na katerem lahko sodelujejo študentke in študenti 1. in 2. stopnje, z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe.

Kdo se lahko prijavi?

Inovatorke in inovatorji se lahko prijavite v naslednje tri kategorije:

  1. kategorija študentk in študentov, alumen in alumnov na Univerzi v Ljubljani (od zaključka vašega študija do datuma prijave ni minilo več kot dve leti),
  2. kategorija raziskovalk in raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani (na tekmovanje lahko prijavite inovacije v lasti Univerze v Ljubljani oziroma v vsaj 50 %, če sta solastnika dva, oziroma v vsaj 30 % lasti, če je inovacija v solastništvu treh ali več organizacij,
  3. kategorija študentk in študentov 1. in 2. stopnje – HUD razpis (sodelujete lahko študentke in študenti z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe).

Člani raziskovalnih skupin so lahko tudi zaposleni na drugih institucijah ali študenti drugih univerz, vendar mora v tem primeru vodja skupine izpolnjevati zgornje pogoje.

Prijavitelji se s prijavo zavežejo, da bodo sodelovali v obveznem izobraževalnem delu programa tekmovanja.

Zakaj se prijaviti?

  • Nagradni sklad: v nagradnem skladu je letos 18.000 evrov (6.000 evrov za posamezno kategorijo). Tekmovali boste v eni od treh kategorij (1. kategorija: študentke in študenti, alumne in alumni; 2. kategorija raziskovalke in raziskovalci ter redno zaposleni na Univerzi v Ljubljani; 3. kategorija študentke in študenti 1. in 2. stopnje.

Rektor Univerze v Ljubljani bo zmagovalcu kategorije podelil nagrado 3.000 evrov, drugo uvrščenemu 2.000 evrov in tretjemu 1.000 evrov.

  • Pripravljalne delavnice: izvajali bomo tudi delavnice oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine in nastopanja ter predstavitve vaše ideje pred komisijo. S tem boste pridobili dragocene nasvete za uspešen začetek poslovne poti.
  • Ocena komercialnega potenciala ideje: najboljši boste imeli možnost vstopiti v program LUI, kjer vam bomo pomagali pridobiti finančne vire.

Kako se prijaviti?

Spletni obrazec za prijavo na Rektorjevo nagrado UL 2024!

Imate dodatna vprašanja? Pišite na rok.spilar@lui.uni-lj.si ali pokličite na 01 620 34 82.

  • 15. septembrom 2024 (23:59) se zaključi rok za oddajo prijav!
  • Med 16. septembrom in 14. oktobrom bodo potekale pripravljalne delavnice na temo: Oblikuj poslovno idejo, Kratka predstavitev (pitch), Zaščita intelektualne lastnine in Trening predstavitve ideje ter za udeležence HUD kategorije – delavnica iz področja družbenih inovacij.
  • Med 14. oktobrom in 18. oktobrom: izbor finalistov – predstavitev tekmovalcev pred ožjo strokovno komisijo.
  • Konec oktobra je predvidena predstavitev finalistov, razglasitev zmagovalcev in podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo na Univerzi v Ljubljani v obeh kategorijah in podkategoriji za HUD razpis!

Merila ocenjevanja si lahko ogledate tukaj.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411