Elektrotehnika +

Elektrotehnika+ predstavlja razširjena razvojna področja elektrotehnike, ki vključujejo sodobne trende in nove tehnologije za reševanje izzivov v industriji in znanosti.

Smo pionirji na področju digitalizacije in digitalne transformacije. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se osredotočamo na razvoj digitalizacije, ki predstavlja srce sodobne tehnološke revolucije na način, ki postavlja v središče rešitve, storitve in izdelke koristne za ljudi in večjo kakovost življenja. Naša fakulteta se posveča inovativnim rešitvam, ki podjetjem, posameznikom in skupnostim omogočajo izkoriščanje prednosti digitalnega sveta.

Elektrotehnika predstavlja temelj za razumevanje delovanja elektronskih naprav, omrežij in sistemov, ki so osnova za digitalizacijo. Na fakulteti raziskovalci in študenti združujemo znanja s področja elektrotehnike, informatike in telekomunikacij, da bi razvili najnovejše rešitve na področju digitalizacije. To vključuje vse od načrtovanja naprednih elektronskih vezij do razvoja programske opreme za upravljanje kompleksnih digitalnih sistemov, ki lahko v realnem času prenašajo in obdelujejo velike količine podatkov, ter razvoj pametnih naprav, ki komunicirajo prek interneta stvari.

Prihodnost digitalizacije temelji na še večji integraciji umetne inteligence in strojnega učenja, kar bo omogočilo razvoj še naprednejših in pametnejših sistemov. Predstavljajte si svet, kjer naprave samostojno analizirajo podatke, sprejemajo odločitve in se prilagajajo našim potrebam v realnem času. To bo omogočilo razvoj novih storitev in produktov, ki bodo še bolj prilagojeni ljudem. Eden največjih izzivov digitalizacije je zagotavljanje kibernetske varnosti in zasebnosti podatkov. Z razvojem tehnologije je ključno, da oblikujemo rešitve, ki bodo naše podatke zaščitile pred zlorabami in hkrati krepile zaupanje uporabnikov v digitalne storitve.

Naše rešitve in raziskave prispevajo k oblikovanju prihodnosti, kjer bo digitalna tehnologija igrala ključno vlogo v vsakdanjem življenju ter pomembno prispevala k večji kakovosti življenja. Z našim delom Slovenijo postavljamo na zemljevid kot eno vodilnih držav v razvoju digitalnih tehnologij, kar bo imelo daljnosežne pozitivne učinke na gospodarstvo in družbo kot celoto. Digitalizacija je prihodnost, in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je v središču te revolucije.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411