Dogodek

10. Slovenska fotovoltaična konferenca SLO-PV 2024

Datum objave: 11.6.2024 Datum začetka: 19.6.2024 Ura začetka: 09:00 Lokacija: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko

Sončne elektrarne postajajo nepogrešljiv del energetske prihodnosti države. Slovenija s svojo ugodno geografsko lego in številnimi sončnimi dnevi ponuja idealne pogoje za razvoj in uporabo trajnostnega pridobivanja električne energije iz sonca. V tem kontekstu je pomembno, da se strokovna in širša javnost seznanja z najnovejšimi dosežki, tehnologijami in dobrimi praksami na tem področju. Prav zato Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v sredo, 19. junija, organizira že 10. Slovensko fotovoltaično konferenco. Udeležbo na dogodku je potrdil tudi minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer.

Osrednji dogodek na področju fotovoltaike v Sloveniji

Na fotovoltaični konferenci bodo strokovnjaki spregovorili o najnovejših trendih s področja raziskav in razvoja sončnih celic, fotonapetostnih modulov, razsmernikov in fotonapetostnih sistemov. Predstavili bodo podrobne informacije o upravljanju in vzdrževanju fotonapetostnih sistemov, spregovorili o razvoju slovenskega fotovoltaičnega trga ter odgovorili na vprašanja glede postavitve sončne elektrarne. Na dogodku bo govora tudi o možnostih sodelovanja v energetski skupnosti, zelenem preboju in podnebni nevtralnosti.

Vzporedno s konferenco SLO-PV 2024 bo potekala tudi razstavna prireditev, na kateri bo predstavljena bogata ponudba slovenskega fotovoltaičnega trga. Razstava bo udeležencem in obiskovalcem ponudila odlično priložnost za mreženje in vzpostavljanje novih poslovnih stikov. Udeležba na konferenci je brezplačna, več informacij pa je na voljo na spletni strani http://slo-pv.fe.uni-lj.si.

Delavnica EUROREG-PV 2024: Povezovanje strokovnjakov in doktorskih študentov

Ta konec tedna, med 20. in 21. junijem, bo na UL FE potekala tudi 5. delavnica o fotovoltaiki EUROREG-PV 2024, ki je namenjena srečanju strokovnjakov z doktorskimi študenti. Udeleženci bodo lahko spoznali raziskovalce iz vse Evrope in njihove trenutne projekte. Na delavnici bo med drugim govora o uspešnosti, zanesljivosti in trajnosti fotonapetostnih sistemov, spremljanju fotonapetostnih modulov in sistemov v zaprtih prostorih in na prostem, pristopu k velikim količinam podatkov na področju fotovoltaike in drugih aktualnih temah.

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411