Event

Simfonija elektrotehnike+

Date of publication: 21.5.2024 Start date: 23.5.2024 Start time: 18:00 Lokacija: Cankarjev dom

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) se je pod novim vodstvom odločila, da uvede osrednji letni dogodek z najvidnejšimi predstavniki podjetij, strokovnih združenj in raziskovalne sfere, kot poslovni dogodek Simfonija elektrotehnike+, na katerem želimo v sozvočju številnih deležnikov trajnostnega razvoja osvetliti vsestranski pomen in doprinos inženirstva, še posebej elektrotehnike v vsem svojem spektru aktivnosti.

Letošnje srečanje bo v četrtek, 23. 5. 2024, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma s pričetkom ob 18. uri. Na njem bomo osvetlili izzive, priložnosti in prihodnost uporabe umetne inteligence v izobraževanju, raziskavah, razvoju in industriji.

Prisluhnili bomo uglednim gospodarstvenikom, kako doživljajo pomen inženirstva na splošno in konkretno širino elektrotehnike, ki jo ta strateško pomembna veda pokriva.

Uvodni del bo potekal v obliki pogovora kot protokolarni panel med dekanom FE kot povezovalcem in sogovorniki.

Strokovni del dogodka bo predstavljala okrogla miza na temo umetne inteligence (UI), ki jo bo vodil prof. dr. Vitomir Štruc s sogovorniki, ki so strokovnjaki na svojem področju, in bodo spregovorili o uporabi in izzivih umetne inteligence v industriji.

The panel will include:

  • prof. dr. Andrej Kos, redni profesor na UL FE, predstojnik Laboratorija za telekomunikacije,
  • Maja Škrjanc, višja raziskovalka na Inštitutu Jožef Štefan, Laboratorij za umetno inteligenco,
  • izr. prof. dr. Žiga Špiclin, izredni profesor na UL FE, Laboratorij za slikovne tehnologije,
  • dr. Tadej Justin, glavni podatkovni znanstvenik v podjetju Medius.si.

Govorci bodo naslovili vprašanja, kot so problematika upravljanja modelov UI s strani peščice velikih korporacij, razvoj lastnih (slovenskih) rešitev na tem področju, vpliv UI na izobraževalni proces ter pomen vključevanja starejših. Dotaknili se bodo tudi pravnega okvira komercialnih rešitev, ki temeljijo na UI, ter skupaj z občinstvom razbili nekaj mitov o UI.

Če se nam želite pridružiti, nam to sporočite na e-poštni naslov simfonijaelektrotehnike@fe.uni-lj.si ali se na dogodek prijavite na povezavi https://bit.ly/3VhBlKp.

 

STAY up to date

University of Ljubljana, Faculty of Electrical Engineering, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E: dekanat@fe.uni-lj.si T: 01 4768 411