IEEE

IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) je vodilna mednarodna organizacija, posvečena napredku tehnologije in inženirstva. Z več kot 400.000 člani po vsem svetu, vključno s strokovnjaki, raziskovalci in študenti, IEEE spodbuja inovacije, tehnično znanje ter družbeni vpliv na področju elektrotehnike, računalništva in sorodnih tehničnih ved.

Študentska veja Ljubljana združuje študente in mlade profesionalce Univerze v Ljubljani pod okriljem Slovenske sekcije IEEE. Zagotavlja edinstvene priložnosti za študente, da razvijajo svoje tehnične spretnosti, se povezujejo s strokovnjaki v industriji ter prispevajo k izboljšanju tehnološkega sveta. Glavne dejavnosti in cilji naše študentske veje vključujejo:

  1. Strokovni razvoj: Organiziramo tehnične seminarje, delavnice in predavanja, ki študentom omogočajo, da razširijo svoje znanje in se naučijo najnovejših trendov v svojem področju.
  2. Mreženje: Študentom ponujamo priložnosti za povezovanje s strokovnjaki in podjetji v industriji, kar lahko vodi do pripravništev, mentorstva in kariernih priložnosti.
  3. Projekti in tekmovanja: Spodbujamo študente, da se vključijo v projekte in tekmovanja, kjer lahko uporabijo svoje tehnično znanje v praksi ter izboljšajo svoje reševalne in inovacijske sposobnosti.
  4. Skupnost in družbeno odgovornost: Sodelujemo pri različnih skupnostnih projektih, ki uporabljajo tehnično znanje za reševanje družbenih izzivov in izboljšanje življenja ljudi.
  5. Izobraževanje in mentorstvo: Ponujamo možnosti izobraževanja in mentorstva za študente, ki si želijo razviti svojo kariero v elektrotehniki, računalništvu in sorodnih panogah.

Vsi študentje, ki ste strastni do tehnologije, ste dobrodošli, da se nam pridružite in postanete del vodilne mednarodne skupnosti. Članstvo v IEEE študentski veji je odlična priložnost za študente, da izboljšajte svoje tehnične veščine, razširite svojo mrežo strokovnih stikov in prispevate k razvoju tehnološkega sveta. Skupaj gradimo boljšo prihodnost in spodbujamo inovacije na področju elektrotehnike in računalništva. Pridružite se nam danes in skupaj bomo oblikovali prihodnost tehnologije!

Kontakt: timotej.gruden.si@ieee.org, Timotej Gruden, Student Activities Committee (SAC) Chair

Kontakt IEEE Slovenija: joze.guna@fe.uni-lj.si, IEEE SI predsednik

Spoznaj še ostala društva

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411