Tutorstvo

vključevanje brucev v način dela in življenja, ki ga prinaša fakulteta

Za koga in zakaj?

Program tutorstva je namenjen predvsem vzpodbujanju vključevanja brucev v drugačen način dela in življenja, ki ga za razliko od srednje šole prinaša fakulteta. Umetnost preživetja v prvem letniku ni le sposobnost, da se naučiš zahtevane snovi, ampak predvsem, da se soočiš s precejšnjo mero svobode, ki jo prinaša akademsko življenje, ter da se naučiš uravnotežiti delo in prosti čas. To pa v prvi vrsti terja odgovornega in zrelega človeka. Tutorji – študentje višjih letnikov – so to pot že prehodili in so pripravljeni svoje izkušnje deliti s teboj – tutorandom.

Mentorja za tutorstvo:

  • domači študenti – izr. prof. dr. Marko Jankovec,
  • tuji študenti – as. dr. Goran Andonovski.

O tutorstvu

Kaj tutorstvo je?

Druženje s starejšimi vrstniki, ki so pripravljeni s teboj deliti svoje izkušnje o študiju in ti pomagati, da se naučiš sam premagovati vse ovire.

Kaj tutorstvo ni?

Tutorstvo niso inštrukcije iz matematike, fizike ali kateregakoli drugega predmeta. Za tovrstno obliko pomoči so na voljo asistenti in profesorji.

Želiš biti tutor ali potrebuješ tutorja?

Vsi, ki si želite postati ali potrebujete tutorja, nas lahko kontaktirate.

Iz prve roke

Zanimivo mi je bilo delati z drugimi. Hvala, da ste mi omogočili prvi stik s študenti, ki jim ni bilo preprosto prositi za pomoč, saj še pri sebi vidim, da me je sram, če česa ne vem. Ne vem pa veliko stvari, čeprav je to normalno.

FAQ

Zbrali smo nekaj pogosto zastavljenih vprašanj, ki jih prejmemo na naš e-poštni naslov.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411