SimfonijaElektrotehnike+

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) se je pod novim vodstvom odločila, da uvede osrednji letni dogodek z najvidnejšimi predstavniki podjetij, strokovnih združenj in raziskovalne sfere, kot poslovni dogodek Simfonija elektrotehnike+ , kjer želimo v sozvočju stevilnih deležnikov trajnostnega razvoja osvetliti vsestranski pomen in doprinos inženirstva, še posebej elektrotehnike v vsem svojem spektru aktivnosti.

Letošnje srečanje bo v četrtek, 23. 5. 2024, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma s pričetkom ob 18. uri. Na njem bomo osvetlili izzive, priložnosti in prihodnost uporabe umetne inteligence v izobraževanju, raziskavah, razvoju in industriji.

Prisluhnili bomo uglednim gospodarstvenikom, kako doživljajo pomen inženirstva na splošno in konkretno širino elektrotehnike, ki jo ta strateško pomembna veda pokriva.

Uvodni del bo potekal v obliki pogovora kot protokolarni panel med dekanom FE kot povezovalcem in sogovorniki.

Strokovni del dogodka bo predstavljala okrogla miza na temo umetne inteligence, ki jo bo vodil prof. dr. Vito Štruc s sogovorniki, ki so strokovnjaki na svojem področju, in bodo spregovorili o uporabi in izzivih umetne inteligence v industriji.

Če se nam želite pridružiti, nam to sporočite na e-poštni naslov simfonijaelektrotehnike@fe.uni-lj.si.

STAY up to date

University of Ljubljana, Faculty of Electrical Engineering, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E: dekanat@fe.uni-lj.si T: 01 4768 411