News

31. dobrodelni študentski tek na grad

Date of publication: 10.5.2024

V torek, 21. maja 2024, bo potekal tradicionalni Študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen: ob prijavi boste lahko oddali izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji. Prvih 1.000 udeležencev v cilju prejme spominsko majico 31. študentskega teka na grad. Prijave sprejemajo do nedelje, 19. maja. Za več informacij obišči povezavo tukaj.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Od leta 2016 pa je Študentski tek na grad tudi dobrodelna prireditev s katero študente spodbujamo k solidarnosti in dobrodelnosti.

Bistvo Študentskega teka na grad ni tekmovalnost. Študentski tek na grad je športno rekreativno tekaško druženje na trasi dolžine zgolj 2,3 km. Teka se lahko udeležite brez meritve časa – brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. Prijave v kategorijo »z meritvijo časa« bomo sprejemali do nedelje,  19. maja, medtem ko bodo prijave v kategorijo »brez meritve časa« možno na dan teka, 21. maja, na Prešernovem trgu med 17 in 18 uro. Kljub temu, da je Študentski tek na grad namenjen predvsem študentom, lahko na teku sodelujejo vsi v treh kategorijah: študenti, dijaki in občani (brez omejitev). Vsi tekači v cilju prejmejo osvežilno pijačo: vodo in izotonični napitek Oshee. Prvih 1.000 tekačic in tekačev v cilju prejme spominsko majico teka.

STAY up to date

University of Ljubljana, Faculty of Electrical Engineering, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E: dekanat@fe.uni-lj.si T: 01 4768 411