Karierni tedenUL FE

Od 22. do 26. maja 2023
na Fakulteti za elektrotehniko UL

Karierni teden študentom in diplomantom približa najboljše priložnosti za povezovanje z vodilnimi podjetji in ustanovami v panogi ter za pridobivanje novih znanj in izkušenj.

 

Dogodki v okviru Kariernega tedna

V okviru kariernega tedna bosta potekala informativna dneva za izbiro smeri študija na 1. stopnji študijskih programov elektrotehnike in za izbiro podiplomskega študijskega programa 2. in 3. stopnje na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Informativni dan za študijske programe 2. in 3. stopnje bo potekal v sredo, 24. maja, informativni dan za izbiro smeri študija na 1. stopnji pa v četrtek, 25. maja.

Osrednji dogodek kariernega tedna bo predstavitev podjetij na kariernem sejmu, kjer bodo predstavniki podjetij predstavili priložnosti za študente v njihovem podjetju; od možnosti praktičnega usposabljanja, tem zaključnih del, študentskega dela, kadrovskih štipendij pa vse do možnosti zaposlitve. Ne pozabite na izmenjavo vizitk!

Prisotnost podjetij po dnevih je dostopen na tej povezavi.

Veš kako razmišljajo delodajalci? Si jih želiš navdušiti? Poskrbi, da bodo med vsemi življenjepisi opazili ravno tvojega! Kakšno obliko boš izbral in kaj vse mora vsebovati CV, da bo zmagovalen? In »hitri zmenki s podjetji« – kako se predstaviti in izkoristiti svojih »pet minut«?

Delavnico “Spimpaj svoj CV” bo izvedel Karierni center Univerze v Ljubljani.

Kdaj in kje? V ponedeljek, 22. maja, ob 14.15 na UL FE, v predavalnici Diplomska soba.
Prijave:  na povezavi ali na e-mail: andreja.jurcek@uni-lj.si

Karierna svetovalka Kariernega centra Univerze v Ljubljani Andreja Jurček bo na voljo za pregled življenjepisa študentov in svetovanje glede zaposlitvenih možnosti.
Kdaj in kje?  V torek in sredo, 23. in 24. maja, med 10.00 in 14.00 v avli  UL FE.
Predhodno si lahko rezerviraš svoj termin in se tako izogn gneči. Prijave so možne na povezavi.

Na osrednjem prizorišču v avli bodo potekale predstavitve podjetij in alumnov fakultete. Prisluhnite osebnim kariernim zgodbam in začnite pisati še svojo.

Urnik predavanj oziroma predstavitev podjetij in alumnov fakultete najdete na tej povezavi.

Izkoristite priložnost za spoznavanje predstavnikov uspešnih podjetij na sejmu hitrih zmenkov. Študentom omogočamo petminutno predstavitev in vzpostavitev stika s potencialnimi delodajalci, ki nudijo priložnost za razvoj vaše kariere.

Hitri zmenki so zanimiv in interaktiven dogodek, na katerem imajo študentje priložnost za druženje in diskusijo z direktorji oziroma predstavniki uspešnih slovenskih in tujih podjetij. Druženje poteka v obliki kratkega šest minutnega intervjuja, nato pa študentje menjajo svojo pozicijo. Dogodek študentom in stacionarnim predstavnikom podjetij omogoča hitro in dinamično interakcijo, obenem pa bodo pripadniki obeh strani primorani biti kratki in jedrnati.

Potekali bodo v četrtek, 25. maja, od 13.00 do 16.30 v predavalnica P7, P10, diplomski in mali diplomski sobi.

Kako se prijaviti?

Študenti se prijavijo preko Google Forme ali preko QR kode spodaj, ki ima direktno povezavo do obrazca. Med samim dogodkom se bodo lahko študenti prijavili tudi neposredno na stojnicah podjetij.

Podjetja, ki omogočajo, da v sodelovanju z mentorjem iz podjetja pripravite zaključno delo, bodo predstavila svoj nabor razpisanih tem za zaključna dela na 1. in 2. stopnji. Predstavitve bodo potekale v torek, 23. maja, urnik bo objavljen naknadno.

Imate tehnologijo, za katero menite, da jo lahko komercializirate? Prisluhnite zgodbi podjetja mPOR, ki so od prvi laboratorijskih poskusov svojo tehnologijo pripeljali do danes polno delujočega podjetja. Dogodek bo potekal v četrtek, 25. maja, ob 14. uri v multimedijski dvorani.

Dogodek bo sestavljen iz predstavitve zgodbe, diskusije z vašimi vprašanji in priložnostmi za mreženje.

Pridružite se dogajanju na Kariernem tednu in se povežite z vodilnimi podjetji in ustanovami iz panoge. Izkoristite priložnosti povezovanja in začnite graditi svojo karierno pot še danes.

 

Prisotni partnerji

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411