Karierni tedenUL FE

Od 15. do 19. aprila 2024
na Fakulteti za elektrotehniko UL

Karierni teden študentom in diplomantom približa najboljše priložnosti za povezovanje z vodilnimi podjetji in ustanovami v panogi, s tem pa pridobivanje novih znanj in izkušenj.

Program za leto 2024 bo znan v marcu. Interes za sodelovanje nam lahko sporočite na komuniciranje@fe.uni-lj.si.

 

Dogodki v okviru preteklega Kariernega tedna 2023

V okviru kariernega tedna bosta potekala informativna dneva za izbiro smeri študija na 1. stopnji študijskih programov elektrotehnike in za izbiro podiplomskega študijskega programa 2. in 3. stopnje na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Osrednji dogodek kariernega tedna bo predstavitev podjetij na kariernem sejmu, kjer bodo predstavniki podjetij predstavili priložnosti za študente v njihovem podjetju; od možnosti praktičnega usposabljanja, tem zaključnih del, študentskega dela, kadrovskih štipendij pa vse do možnosti zaposlitve. Ne pozabite na izmenjavo vizitk!

Veš kako razmišljajo delodajalci? Si jih želiš navdušiti? Poskrbi, da bodo med vsemi življenjepisi opazili ravno tvojega! Kakšno obliko boš izbral in kaj vse mora vsebovati CV, da bo zmagovalen? In »hitri zmenki s podjetji« – kako se predstaviti in izkoristiti svojih »pet minut«?

Delavnico “Spimpaj svoj CV” bo izvedel Karierni center Univerze v Ljubljani.

Karierna svetovalka Kariernega centra Univerze v Ljubljani Andreja Jurček bo na voljo za pregled življenjepisa študentov in svetovanje glede zaposlitvenih možnosti.

Na osrednjem prizorišču v avli bodo potekale predstavitve podjetij in alumnov fakultete. Prisluhnite osebnim kariernim zgodbam in začnite pisati še svojo.

Izkoristite priložnost za spoznavanje predstavnikov uspešnih podjetij na sejmu hitrih zmenkov. Študentom omogočamo petminutno predstavitev in vzpostavitev stika s potencialnimi delodajalci, ki nudijo priložnost za razvoj vaše kariere.

Hitri zmenki so zanimiv in interaktiven dogodek, na katerem imajo študentje priložnost za druženje in diskusijo z direktorji oziroma predstavniki uspešnih slovenskih in tujih podjetij. Druženje poteka v obliki kratkega šest minutnega intervjuja, nato pa študentje menjajo svojo pozicijo. Dogodek študentom in stacionarnim predstavnikom podjetij omogoča hitro in dinamično interakcijo, obenem pa bodo pripadniki obeh strani primorani biti kratki in jedrnati.

Podjetja, ki omogočajo, da v sodelovanju z mentorjem iz podjetja pripravite zaključno delo, bodo predstavila svoj nabor razpisanih tem za zaključna dela na 1. in 2. stopnji.

 

Prisotni partnerji

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411