Dogodek

Delavnica: Vzporednost opravil kot univerzalni koncept

Datum objave: 23.5.2023 Datum začetka: 31.5.2023 Ura začetka: 16:30 Lokacija: Predavalnica P6; Zoom

V okviru evropskega projekta EuroCC2, katerega naloga je spodbujanje uporabe superračunalniških zmogljivosti za potrebe raziskav v znanosti in industriji, organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani delavnico na temo: Vzporednost opravil kot univerzalni koncept.

Delavnico bosta v sredo, 31. maja 2023, med 16.30 in 20.00 vodila izr. prof. dr. Janez Perš ter as. dr. Janez Križaj.

Posebnost te delavnice je, da je namenjena širši javnosti, saj ne zahteva programerskega znanja. Namen delavnice je na razumljiv in poljuden način prikazati koncepte vzporednosti opravil, ki so ključni za učinkovito rabo modernih računalnikov in superračunalnikov, ter ilustrirati, da te koncepte ljudje uporabljamo tudi v vsakdanjem življenju.

Udeleženci te delavnice bodo dobili znanja in spretnosti, s katerimi bodo lahko ocenili, ali so njihovi problemi, s katerimi se ukvarjajo v raziskovalnem ali poklicnem življenju dejansko primerni za reševanje na zmogljivih računalnikih in superračunalnikih.

Delavnica bo organizirana hibridno, kar pomeni da se je bo moč udeležiti tako osebno kot na daljavo. Delavnica je brezplačna, potrebna pa je prijava na spletni strani, kjer najdete tudi program, podrobnejši opis, ter povezavo na Zoom.

Vabljeni!

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411