Dogodek

Dnevi avtomatike 2023

Datum objave: 20.4.2023 Datum začetka: 25.4.2023 Ura začetka: 08:00 Lokacija: Fakulteta za elektrotehniko

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo 25. aprila 2023 po 3 letih premora znova organiziran dogodek Dnevi avtomatike. V sklopu dogodka bo organizirano dijaško tekmovanje v izdelavi in programiranju mobilnih sistemov Lego Masters ter študentsko tekmovanje v načrtovanju vodenja brezpilotnih letalnikov Drone Challenge, predstavilo pa se bo tudi več vodilnih slovenskih podjetij s področja avtomatizacije ter brezpilotnih sistemov.

Na dijaškem tekmovanju bo letos sodelovalo 10 ekip s srednjih šol iz Celja, Novega mesta, Škofje Loke, Ljutomera, in Nove Gorice, v študentsko tekmovanje pa je vključenih 15 ekip, katerih študenti prihajajo s Fakultete za elektrotehniko. Poleg tega se bo na dogodku podrobneje predstavilo tudi 8 vidnejših podjetij s področja avtomatizacije in tehnologije vodenja.

Cilj dogodka je približati področje avtomatike tako študentom kot tudi dijakom, hkrati pa jim predstaviti tudi možnosti za nadaljnji razvoj kariere. Sodelujoči se bodo tako lahko dokazali v svojem znanju robotike, avtomatike in senzorike ter hkrati pridobili dodatne praktične izkušnje na teh področjih skozi priprave na tekmovanje. Tovrstna znanja niso uporabna samo na področju razvoja avtonomnih sistemov, ampak tudi pri načrtovanju, optimiranju in vodenju ostalih inteligentnih sistemov ter na številnih drugih interdisciplinarnih področjih.

Tekmovanje organizira Laboratorij za avtomatiko in kibernetiko, FE.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411