Dogodek

Izkušnje študentov - Robot Japan 2023

Datum objave: 13.11.2023 Datum začetka: 16.11.2023 Ura začetka: 13:15 Lokacija: Fakulteta za elektrotehniko UL, predavalnica P2

V septembru 2023 se je odvila ekskurzija Robot Japan 2023, udeležili so se je študenti različnih smeri iz 3. letnika dodiplomskega in magistrskega študija.

Ekskurzija je bila namenjena širjenju obzorij študentov. Spoznali so japonsko akademsko in raziskovalno okolje, njihov poslovni svet, industrijsko okolje visokotehnoloških podjetij, pa tudi preostalo japonsko kulturo in način življenja. Hkrati je bila to verjetno največja strokovna delegacija iz Slovenije na Japonskem v letu 2023 in je s tem pomagala pri utrjevanju japonsko-slovenskih odnosov nasploh ter specifično na področju robotike.

V sklopu ekskurzije je pot potekala od Tokia do Kitakyushuja, vsak dan z ogledom kakšne univerze in podjetja, ki so vodilna na področju robotike. Skupno so obiskali osem univerz oziroma inštitutov in pet podjetij (Yaskawa, Fanuc, Daihen, Toyota, Omron; Waseda University, University of Yamanashi, Meijo University, University of Fukui, ATR Institute, NAIST, Osaka University, Kyushu Institute of Technology).

V četrtek, 16. novembra, bo ob 13.15 v predavalnici P2 potekala predstavitev poti, po uvodu ter predstavitvi poti bodo prikazane specifike industrijskih, sodelujočih humanoidnih in ostalih robotov. Sledil bo sklop osebnih izkušenj: kultura, hrana, religija, potniški promet, jezik in pisava.

Govorci bodo študentje Sašo Domadenik, Anamarija Hauptman, Andraž Jerman, Gregor Osredkar, Maruša Petrovčič, Aleksandar Stefanov ter Marko Munih.

Vljudno vabljeni.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411