Dogodek

Od študenta do modela: Po poti numeričnega modeliranja sončnih celic

Datum objave: 24.11.2023 Datum začetka: 30.11.2023 Ura začetka: 13:00 Lokacija: Fakulteta za elektrotehniko UL, predavalnica P1

V četrtek, 30. novembra, bo ob 13. uri potekalo predavanje prejemnika letošnje Vidmarjeve nagrade izr. prof. dr. Benjamina Lipovška.

Na predavanju se bomo sprehodili skozi bogato zgodovino raziskav iz področja numerične analize in optimizacije sončnih celic, ki predstavlja eno izmed temeljnih dejavnosti Laboratorija za fotovoltaiko in optoelektroniko. Osvetlili bomo zgodbo o uspehu, ki je bila pisana z jasno vizijo, vztrajnostjo, predvsem pa z neusahljivim virom svežih idej in kreativnosti, ki so jih v raziskovalno-razvojni proces vnašale vsakoletne nove generacije študentov in mladih raziskovalcev. Visokošolski učitelji – kot ključna vez med učilnico in laboratorijem – nosimo odgovornost za ohranjanje te kontinuitete; smo pri tem dovolj uspešni, ali bi lahko storili še korak dlje?

izr. prof. dr. Benjamin Lipovšek

Fakulteta za elektrotehniko vsako leto podeli Vidmarjeve nagrade fakultetnemu učitelju in asistentu ter mentorju praktičnega izobraževanja iz gospodarstva za študente. Pri izboru nagrajencev upošteva njihovo celovito pedagoško delo, ki se zrcali v podajanju znanja, mentorstvu in obštudijskem delu s študenti.

Nagrado fakulteta podeljuje v počastitev spomina na nestorja slovenskih elektrotehnikov, akademika, dr. h. c., prof. dr. Milana Vidmarja.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411