Dogodek

Dogodek projekta SPOZNAJ: Predstavitev Repozitorija Univerze v Ljubljani

Datum začetka: 9.11.2023 Ura začetka: 13:00 Lokacija: Zbornični dvorani na Rektoratu Univerze v Ljubljani

Vljudno vabljeni na dogodek Predstavitev Repozitorija Univerze v Ljubljani, ki bo potekal v četrtek, 9. 11. 2023 od 13.00 do 15.00 v Zbornični dvorani na Rektoratu Univerze v Ljubljani. Udeležba na dogodku bo možna tudi prek povezave Zoom.

Program je objavljen na povezavi https://www.uni-lj.si/raziskovalno_in_razvojno_delo/odprta_znanost/prihodnji_dogodek/.

Shranjevanje publikacij v institucionalne repozitorije, kot je Repozitorij Univerze v Ljubljani (RUL), in takojšen odprti dostop prek repozitorijev določajo evropska ter slovenska zakonodaja in strategija Univerze v Ljubljani. Odprti dostop do publikacij prek repozitorijev poveča vidnost in odmevnost publikacij ter možnost sodelovanja raziskovalcev, zato je koristen tudi za publikacije iz nesofinanciranih raziskav.

Na dogodku bodo s pomočjo novoizdanih navodil za delo v RUL prikazane aktivnosti za najpogostejši primer, ko zapis RUL izdelamo z uvozom zapisa COBISS za publikacijo s pripadajočimi podatki iz dCOBISS-a.

Prijava: https://1ka.arnes.si/a/23c81353.

Pred dogodkom lahko vprašanja pošljete na naslova Leja.Borovnjak@teof.uni-lj.si in repozitorij@uni-lj.si.

Dogodek je organiziran v okviru projekta Podpora pri uvajanju načel odprte znanosti v Sloveniji (SPOZNAJ), financiranega s sredstvi Načrta za okrevanje in odpornost.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411