Delovna mesta

GEN-I - kvantitativni razvijalec v Službi za upravljanje s tveganji (m/ž)

Datum objave: 26.3.2023 Rok za prijavo: 1.8.2023

Te zanima področje energetike in te pritegnejo nove tehnologije, trajnostni razvoj in energetski trgi? Uživaš pri izgradnji podatkovnih ali kvantitativnih modelov? Če iščeš karierno priložnost, kjer bi lahko svoje kvantitativne sposobnosti uporabil v realnem svetu trgovanja z energenti, si na pravem mestu. Dobrodošli tako začetniki, kot tudi že izkušeni profili.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

  • Priprava kvantitativnih modelov za podporo upravljavcem portfeljev,
  • razvoj prototipov podpornih orodij za upravljavce,
  • sodelovanje s službo IT pri implementaciji aplikacij, izdelavi informacijske podpore in orodij ter podatkovnih baz z definicijo vsebinskih rešitev,
  • tesno sodelovanje z upravljavci portfeljev, zakladništvom, financami in drugimi podpornimi službami z namenom vsebinske dopolnitve modelov in orodij.

Naša pričakovanja:

  • Vsaj VI. raven izobrazbe naravoslovne (FMF, FS, FE, ..) ali tehnične smeri (FRI, ..),
  • logično-analitične sposobnosti in sposobnost reševanja zahtevnih matematičnih problemov,
  • poznavanje vsaj enega programskega jezika (npr. Python) in osnovno poznavanje relacijskih podatkovnih baz,
  • visoka motiviranost ter želja po timskem delu,
  • aktivno znanje angleškega jezika

Nudimo ti:

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 14. 4. 2023

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.


Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411