Delovna mesta

[GEN-I] Sodelavec na področju naprednih energetskih sistemov (sončne elektrarne, baterijski hranilniki, električne polnilnice…) (m/ž)

Datum objave: 17.5.2024 Rok za prijavo: 5.6.2024

Sodelavec na področju naprednih energetskih sistemov (sončne elektrarne, baterijski hranilniki, električne polnilnice…) (m/ž)

 

Te zanima sodelovanje pri gradnji naprednih energetskih sistemov in industrije 4.0? Želiš biti del ekipe, ki bo vzpostavljala sistem IoT (Internet of Things)? Če iščeš karierno priložnost, da se preizkusiš v postavljanju in upravljanju množice naprav kot so baterijski hranilniki, električne polnilnice in sončne elektrarne, si na pravem mestu, saj širimo področje naprednih energetskih sistemov in iščemo več sodelavcev.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Tvoji izzivi:

  • Sodelovanje na projektih integracije malih in velikih (nad 1000 kW) baterijskih hranilnikov v Sloveniji in v tujini,
  • priprava algoritmov za pametno krmiljenje baterijskih hranilnikov, e-polnilnic in ostalih energetskih naprav,
  • razvoj nadzornega centra za daljinsko spremljanje obratovanja in proaktivno zaznavanje napak pri sončnih elektrarnah, baterijskih hranilnikih in e-polnilnicah,
  • delo v interdisciplinarnih projektih in mednarodnih raziskovalno-razvojnih skupinah.

Naša pričakovanja:

  • Vsaj VI. raven izobrazbe,
  • zanimanje za področje obnovljivih virov energije,
  • osnovno znanje programiranja,
  • visoka motiviranost, komunikativnost, proaktivnost ter želja po timskem delu,
  • aktivno znanje angleškega jezika.

Nudimo ti

Lokacija dela: Ljubljana

Rok prijave do vključno: 5. 6. 2024

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek spletnega obrazca.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411