Novica

Erasmus KA2-Sodelovanje med institucijami/dogodki in novice

Datum objave: 6.10.2023

Erasmus+ KA2

………………………………

Srečanje strokovnih sodelavcev UL za Erasmus+ KA2 projekte

Projektna pisarna UL vabi na spoznavno srečanje vse, ki delajo na področju Erasmus+ KA2 in Jean Monnet projektov. Predstavili bomo tudi obseg prijav ter dobre prakse projektnega in finančnega vodenja Erasmus+ KA2 projektov.

Vabljeni v ponedeljek, 13. novembra od 12:30 do 15:00 ure v Zbornično dvorano na Rektoratu UL.

Prijava na srečanje Več informacij: internacionalizacija@uni-lj.si

……………………………….

Mednarodni pospešek na poti kariernega in pedagoškega razvoja

CMEPIUS skupaj z UL pripravlja usposabljanje za visokošolske učitelje in strokovne sodelavce.

Vabljeni v četrtek, 12. oktobra od 9:00 do 14:00 ure v Zbornično dvorano na Rektoratu UL.

Prijave so še možne. Več informacij. Prijava na usposabljanje

……………………………….

Lump Sum financiranje

EACEA 19. oktobra organizira izobraževanje o Lump Sum financiranju v Obzorju Evropa. Izobraževanje je relevantno tudi za novejše Erasmus+ KA2 projekte. Več informacij.

……………………………….

EAIE konferenca in sejem 2023

European Associaton for International Education (EAIE) je septembra organizirala največjo mednarodno konferenco in sejem na področju visokošolskega izobraževanja v Evropi, kjer so bile predstavljene številne dobre prakse Erasmus+ KA2 projektov. Konference se je udeležilo tudi 8 predstavnikov UL, na stojnici in na dogodkih je bila predstavljena tudi Zveza EUTOPIA. Prihodnje leto bo konferenca v Toulousu v Franciji od 17. do 20. septembra 2024. Vabljeni, da do 2. novembra oddate predlog za svoj prispevek na konferenci 2024.

……………………………….

EAIE Barometer 2023

Vabljeni, da izpolnite vprašalnik o vašem delovanju kot strokovnjak/inja za mednarodno izobraževanje v evropskem visokošolskem prostoru. Rok je 3. november.

……………………………….

Razpis za prijavo Erasmus+ projektov v letu 2024

V mesecu novembru pričakujemo nov razpis za prijavo projektov v letu 2024. Okvirne roke za prijavo v naslednjem letu lahko predvidite s pregledom letošnjih. Prioritete za Erasmus+ 2024. so objavljene od strani 31. Vabljeni k premisleku o projektnem sodelovanju z univerzami Zveze EUTOPIA. Članice Zveze EUTOPIA.

……………………………….

Intranet portal Erasmus+ projekti

Vabljeni k ogledu vsebin v zvezi z Erasmus+ projekti.

V zavihku dogodki smo objavili vsebine iz nedavnih izobraževanj:

– Lump Sum Training, organised by the Horizon Working Group of UnILiON (19. 9. 2023)

– CMEPIUS: GDPR in varstvo osebnih podatkov za pogodbenike (20. 9. 2023)

……………………………….

 

 

Zveza EUTOPIA

……………………………….

EUTOPIA na dogodku Izzivi v tujini

Na dogodku Izzivi v tujini, ki ga pripravlja Karierni center UL, bodo predstavljene mednarodne priložnosti, ki jih študentkam in študentom ponuja EUTOPIA, Evropska univerza. Vabljeni v ponedeljek, 9. oktobra, od 14.00 v Veliko dvorano Fakultete za družbene vede.

……………………………….

Varna in raznolika UL kot del Meseca za vključevanje in raznolikost zveze EUTOPIA

Vabljeni 7. novembra na dogodka Varna in raznolika UL za študente in 8. novembra Varna in raznolika UL za zaposlene, ki bosta potekala na Rektoratu UL. Študenti, alumni, zaposleni ter zunanji strokovnjaki bodo na okroglih mizah delili svoje osebne, karierne in akademske izkušnje na področju vključevanja in raznolikosti.

……………………………….

Razpis EUTOPIA-SIF za podoktorske štipendije

Vabljeni raziskovalci in raziskovalke k prijavi do 11. januarja 2024. Izbrani bodo dobili zaposlitev na eni izmed univerz zveze EUTOPIA in imeli dostop do programa usposabljanja in akademskega mentorstva. Več informacij tukaj.

……………………………….

Univerza Warwick lahko spet sodeluje v programih Obzorje Evropa in Copernicus

Evropska komisija in Združeno kraljestvo sta sklenila dogovor glede sodelovanja Združenega kraljestva v dveh ključnih pobudah Evropske unije: Obzorje Evropa in Copernicus. Vabljeni k sodelovanju s partnersko univerzo Zveze EUTOPIA, Warwick University iz Združenega kraljestva. Več.

……………………………….

V četrtem razpisu je bilo izbranih 10 novih EUTOPIA povezanih skupnosti

Izbrane povezane skupnosti so navedene tukaj. Med njimi je tudi nova povezana skupnost ECOTOPIA (ang. Educational and Research Network for the Development of Short-term Mobility Programmes), ki jo vodijo na Ekonomski fakulteti. Sodelovanje v povezanih skupnostih EUTOPIA je za UL pomemben korak k internacionalizaciji, saj omogoča združevanje poučevanja in raziskovanja med partnerskimi univerzami.

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411