Novica

52. podelitev nagrad profesorja Vratislava Bedjaniča

Datum objave: 9.12.2022

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bosta v sponzorstvu in sodelovanju z nacionalnim komitejem CIGRE-CIRED letos že dvainpetdesetič zapored podelili tradicionalne Bedjaničeve nagrade za doktorska in magistrska dela s področij elektroenergetike in avtomatizacije.

Nagrada je v vseh letih obstoja postala prepoznavna zlasti v krogu gospodarstva in v stroki ter elektrotehniški znanosti kot ena redkih nagrad na področju tehnike in se podeljuje za akademske dosežke, ki predstavljajo hkrati tudi gospodarsko oziroma tehnološko uporabnost. Vključno z letom 2021 so bile podeljene 303 nagrade za 59 doktoratov znanosti, 90 magistrskih del (znanstveni magisterij), 15 magistrskih del po bolonjskem programu in 139 diplomskih del.

Večina od nagrajencev so danes ugledni raziskovalci, univerzitetni profesorji, gospodarstveniki in strokovnjaki z mednarodnim ugledom v evropskih in svetovnih strokovnih združenjih. Takšne reputacije so jamstvo, da se tudi letošnjim nagrajencem odpirajo perspektivne kariere, zlasti v času globalnih sprememb, ko predstavlja znanje eno od ključnih primerjalnih prednosti hitrejšega razvoja in globalne konkurenčnosti.

Znanstveno-strokovna komisija je izmed sedmih prispelih del, ki so bila narejena v študijskem letu 2021/22, izbrala 3 nagrajence (eno doktorsko delo, dve bolonjski magistrski deli).

Podelitev nagrad bo v sredo, 14. decembra 2022, ob 11.00 uri na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Koroška cesta 46, Maribor (predavalnica G2 Beta).

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411