Novica

Alpine Changemaker Basecamp

Datum objave: 6.5.2022

CIPRA International v letošnjem letu organizira drugi Alpine Changemaker Basecamp, ki je namenjen vsem mladim, ki majo idejo in željo po novih perspektivah za dobro življenje v Alpah. Alpine Changemaker Basecamp je odlična priložnost za angažirane posameznike, stare od 18 do 30 let, za uveljavitev lastnih idej in projektov na področju družbenih sprememb in trajnostnega razvoja v alpskem prostoru.

Tabor bo razdeljen na več sklopov: vodene skupine, kjer bodo udeleženci sodelovali s svojimi predlogi in izkušnjami, samostojno delo, delovne skupine, v katerih komunikacija poteka po načelu vsak z vsakim, podajanje povratnih informacij in izmenjava razmislekov, različni dogodki in opravljanje skupnih nalog.

Mednarodna ekipa mentorjev, tj. strokovnjakov z različnih znanstvenoraziskovalnih področij, kot so arhitektura, antropologija in okoljske znanosti, iz podjetništva, rokodelskih panog, regionalnega razvoja, filozofije in umetnosti, bo udeležence spremljala pri udejanjanju njihovih zamisli. Strokovnjaki jim bodo omogočili uporabo različnih orodij ter jih seznanili z različnimi načini razmišljanja in novimi perspektivami, da bi jim tako olajšali izvajanje projektov.

Po zaključenem taboru bo mentorski program udeležencem leto dni pomagal pri izvajanju njihovih projektov, poleg tega pa bodo ti imeli priložnost, da projekte predstavijo na mednarodnem forumu in da se celo sami preizkusijo v vlogi mentorjev naslednjim generacijam spreminjevalcev alpskega prostora.

Več informacij je dostopnih na njihovi spletni strani (tudi pogosta vprašanja, podcast, vtisi lanskih udeležencev): https://www.cipra.org/sl/cipra/international/projekti/tekoci-projekti/alpine-changemaker-network/alpine-changemaker-basecamp

Prijave so odprte do 15. maja.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411