Novica

Dr. Jaka Ogorevc, novi predsednik Alumni kluba FE

Datum objave: 7.2.2023

Senat UL FE je na februarski seji za novega predsednika Alumni kluba Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani imenoval dr. Jako Ogorevca. Produktni vodja pri podjetju Dewesoft vodenje prevzema za naslednji dve leti.

»Izjemno sem počaščen, da me je senat Fakultete za elektrotehniko UL predlagal za funkcijo predsednika Alumni kluba fakultete. Po zaključenem študiju in v času svojega službovanja v gospodarstvu sem se vseskozi trudil obdržati stik z matično fakulteto. Menim, da je povezava med obema sektorjema izjemnega pomena za prihodnje generacije strokovnjakov, ki bodo v prihodnosti kreirali tehnološki razvoj človeštva.« je ob izvolitvi povedal novi predsednik kluba.

Jaka Ogorevc je po končani gimnaziji nadaljeval šolanje na Fakulteti za elektrotehniko UL in leta 2010 diplomiral. Kot mladi raziskovalec se je nato zaposlil v Laboratoriju za metrologijo in kakovost in leta 2018 doktoriral pod mentorstvom prof. dr. Janka Drnovška.

»V svojem mandatu si bom prizadeval za še večjo povezljivost inženirjev elektrotehnike tako doma kot tudi v tujini preko Alma mater. Kot del svojega poslanstva želim mladim približati področje elektrotehnike in jim predstaviti bogat inženirski poklic v vsem svojem sijaju.« je še dodal Jaka Ogorevc.

Alumni klub predstavlja strokovno, znanstveno in družabno stičišče diplomantov vseh študijskih programov in različnih generacij, ki so na naši fakulteti uspešno zaključili študij. Diplomantom omogoča nadaljnji osebni in strokovni razvoj, promovira znanje in dosežke svojih članov ter skrbi za ugled poklica elektroinženirja in izobrazbe, ki jo zagotavlja fakulteta.

Z novim mandatom je bila za tajnika Alumni kluba UL FE imenovana Valentina Stanič, mlada raziskovalka na Fakulteti za elektrotehniko, ki bo skrbela za strokovno – tehnične aktivnosti kluba.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411