Novica

Duševno zdravje v znanstveno-raziskovalni sferi

Datum objave: 21.2.2022

ŠTIRJE STEBRI RAVNOTEŽJA – MISLI, VEDENJE, TELO, ČUSTVA

S težavami v duševnem zdravju sooča mnogo mladih na začetku raziskovalne kariere, kar močno vpliva na njihovo kvaliteto življenja, kariero in osebno življenje. Pred enim letom je Društvo Mlada akademija v luči epidemije COVID-19, ki je stiske mladih v znanosti še poglobila, spregovorila o pomenu duševnega zdravja, destigamtizaciji področja, skrbi za psiho-fizično zdravje, vzrokih, ki vodijo v stiske, ter o pomoči, ki je na voljo.

Na letošnjem dogodku bo društvo predstavilo pomen ravnovesja štirih stebrov – misli, vedenja, telesa in čustev. Slednje je ključno pri soočanju z izzivi, s katerimi se mladi srečujejo na začetku znanstvene poti in omogoča učinkovitejše krmiljenje med osebnim in profesionalnim življenjem. Spregovorili bomo o pomenu pravočasnega prepoznavanja porušenega ravnotežja in mehanizmov ponovne vzpostavitve.

V ta namen v sklopu mednarodnega dneva duševnega zdravja na univerzah, 2., 9., 16. in 23. marca 2022 društvo organizira dogodke, ki bodo obravnavali tematiko duševnega zdravja doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere ter z njim povezane izzive, naslovljene »Štirje stebri ravnotežja – misli, vedenje, telo, čustva«.

Več informacij najdete na spletni strani Društva Mlada akademija, kjer bodo v kratkem objavili tudi program in povezave za prijavo na delavnice.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411