Novica

Konferenca slovenskih mladih raziskovalcev in študentov

Datum objave: 15.6.2023

Svetovni slovenski kongres pripravlja V. Konferenco slovenskih mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala v sredo, 5. julija 2023, na Institutu »Jožef Stefan« (Jamova 39) v Ljubljani, od 9. do 18. ure.

Srečanje bo zelo zanimivo in pomembno predvsem za mlade raziskovalce in študente. Zanimivi predavatelji iz sveta in Slovenije z mednarodnimi izkušnjami, bodo v uvodnih predavanjih in tematskih sklopih obravnavali naslednje teme:

  • Uvodni predavanji: Karierna pot kot navdih za mlade
  • Inovativnost in visoka dodana vrednost kot pogoj za ekonomski razvoj
  • Izzivi študija in kariere v tujini
  • Izkušnje in izzivi vračanja mladih v Slovenijo
  • Možnosti sodelovanja in vračanja v Slovenijo

Častna pokroviteljica srečanja je predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar, udeležil pa se je bo tudi minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, dr. Igor Papič, ki bo udeležence tudi nagovoril.

Organizator vabi zainteresirano publiko k udeležbi in razpravi. Udeležba je brezplačna, potrebne so prijave. Več o dogodku in prijave na spletni strani www.slokongres.com

O Svetovnem slovenskem kongresu

Svetovni slovenski kongres je društvo, ki je bilo ustanovljeno ob osamosvojitvi Slovenije konec junija 1991 in je odsev zgodovinskega trenutka, ki je povezal vse Slovence v času osamosvajanja Slovenije in njenega mednarodnega priznanja. Kongres se zavzema za vključevanje Slovencev v slovenski prostor; naj to pomeni preselitev, sodelovanje ali zgolj zanimanje za Slovenijo. Naloga društva je vzpostavitev plodnega odnosa med Slovenci in matično domovino, navezovanje stikov, novih vezi vzajemnosti in sodelovanja ter iskanja in vrednotenja skupnih interesov. Vrata SSK bodo vedno na široko odprta vsem, ki jih zanima delo civilne družbe za boljšo prihodnost vseh Slovencev, za nadaljnji razvoj demokracije in etičnih vrednot v Sloveniji.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411