Novica

Majska izdaja cikla Kinofilm

Datum objave: 9.5.2023

V majski izdaji cikla Kinofilm vam v akademijski kinodvorani na Aškerčevi cesti 5 v Ljubljani ponujajo dva filma:

  • 10. 5. 2023, 17.00: ITHAKA

Ben Lawrence, 2021, 106 min 

Za ekskluzivno enkratno predvajanje v Sloveniji smo uspeli pridobiti avstralski dokumentarec Ithaka. Film pripoveduje zgodbo najslavnejšega političnega zapornika našega časa, novinarja Juliana Assangea, skozi oči njegovih najbližjih: potovanje očeta JohnaShiptona in partnerke Stelle Morris, ki se je začelo kot prizadevanje za Julianovo oprostitev in vrnitev domov, se čedalje bolj preveša v boj za golo preživetje – preživetje človeka, ki hira, z njim pa, kot pravi njegov oče, umira tudi svoboda tiska.

Film bo predvajan v angleškem jeziku.

Po projekciji se bo doc. dr. Polona Petek pogovarjala s prof. dr. Sanjo Bašić-Hrvatin in prof. Miranom Zupaničem. Pogovor bomo prenašali na strani www.aktv.si, kjer bo kasneje dosegljiv tudi posnetek.

 

  • 11. 5. 2023, 17.00: AJVAR

Ana Maria Rossi, 2019, 107 min 

Ljubezenska zgodba o paru, razpetem med Švedsko in Srbijo. Vida in Bane že nekaj časa živita v Stockholmu. Oba sta uspešna v službi in imata dovolj denarja za lagodno življenje. Vida sumi, da ima Bane ljubico, a o tem molči.  Na pravoslavno veliko noč obiščeta sorodnike v Srbiji. V družinskem okolju ima Vida vsega dovolj in spregovori …

Film bomo predvajali z angleškimi podnapisi.

Projekciji bo sledil pogovor s scenaristko filma Majo Todorović, moderator bo prof. mag. Marko Naberšnik.

Prosimo, da udeležbo potrdite do srede, 10. maja, do 14.00 na naslov kino@agrft.uni-lj.si ter pri tem navedete, za kateri dan želite rezervacijo.

Kino film

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411