Novica

Odprte prijave za Seeds for the future 2022 Slovenija

Datum objave: 18.10.2022

Huawei bo med 7. in 14. novembrom v Sloveniji že tretje leto zapored organiziral program za mlade talente Seeds for the Future. Glavni cilj je izboljšati digitalne veščine mladih, jih vključiti v sodobno digitalno okolje ter jih spodbuditi k iskanju strasti do znanosti in raziskovanja. Prijave za študentke in študente se zaključijo 23. oktobra. K prijavi v brezplačni spletni program vabljeni študenti iz vseh slovenskih fakultet.

Panoga informacijsko-komunikacijske tehnologije se hitro razvija, vzporedno pa se spreminjajo tudi poslovni modeli in potrebe uporabnikov. Povpraševanje po tehničnih talentih je veliko, saj so nujno potrebni za digitalno preobrazbo družbe in gospodarstva. Vendar pa je v številnih državah opazen velik razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu.

Da bi zapolnili vrzel med teorijo in prakso ter med mladimi v Sloveniji spodbudili razvoj tehnoloških talentov, Huawei organizira program Seeds for the Future. V okviru 8-dnevnega spletnega programa, ki bo vključeval aktivnosti v živo, želijo navdihniti lokalne talente, izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor informacijsko-komunikacijske tehnologije ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti. Program v živo bo letos potekal v popoldanskem času od ponedeljka do petka.

Poleg otvoritvenega dogodka bo ob zaključku potekala tudi slavnostna podelitev diplom udeležencem in strokovna okrogla miza, na kateri se bodo gostje dotaknili področja talentov, njihovega razvoja ter vloge v novi digitalni prihodnosti.

Gordana Kisilak, nacionalna koordinatorka programa Seeds for The Future za Slovenijo je poudarila, da mladi za svoj razvoj in napredek potrebujejo ambiciozno okolje, ki jih aktivno vključuje v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev. »Za našo digitalno prihodnost je ključnega pomena, da inovativnost in mlade talente spodbujamo sočasno. Ponosna sem, da smo v okviru programa Seeds for the Future vzpostavili dolgoročen sistem prepoznavanja in razvijanja talentov, ki jih tako v Sloveniji kot tudi drugod brez dvoma ne primanjkuje. Letos bomo program v Sloveniji izvedli tretjič. Pomembno je, da mlade talente prepoznamo ter jih spremljamo in spodbujamo na poti strokovnega razvoja.«

Zgovorna je tudi statistika. Do lani je bilo v globalni program vključenih že 12.413 študentk in študentov iz 137 držav po vsem svetu, prav vsi udeleženci pa potrjujejo, da je bila že udeležba v omenjenem programu pomemben mejnik v njihovem razvoju in razmišljanju. Dodatna motivacija pa je tudi sodelovanje v globalnem natečaju Tech4Good, kjer se je lani slovenska ekipa uvrstila v finale.

Najboljša študenta iz Slovenije na Student Talent Summit 2022 v Grčijo

Vsi študenti, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat. Najboljša študenta iz generacije 2022 se bosta decembra udeležila European Student Summit v Atenah.

Prijave odprte do 23. oktobra

Prijave so odprte do 23. oktobra 2022. Več o kriterijih za prijavo in dodatne informacije na voljo na tej povezavi.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411