Novica

Pohodniški izlet na Krim, 26. 11. 2022

Datum objave: 23.11.2022

Dostop do izhodišča:

Zapeljemo se na južno ljubljansko obvoznico in se usmerimo na izvoz Ig. Cesti nato v križiščih sledimo v smeri Iga (do tam lahko pridemo tudi iz Podpeči ali Škofljice). V križišču na Igu nadaljujemo desno v smeri Iške vasi, nato pa v vasi Staje nadaljujemo proti vasi Vrbljene. V Vrbljenah nadaljujemo levo (mimo hipodroma) proti vasi Strahomer, tam pa na urejenem asfaltiranem parkirišču ob reki Iški tudi parkiramo.

Zborno mesto: Ob 7.45 na parkirišču v Strahomerju, pričetek pohoda ob 8.00.

Potek poti: S parkirišča v Strahomerju pot vodi po markirani poti čez Srmec ali čez Kramarico. Za vzpon bomo izbrali eno pot, za spust drugo. Večji del poti poteka po gozdu in po kolovozih vse do parkirišča pod vrhom Krima. Od tu nadaljujemo po razgledni poti do vrha (prva povezava do opisa poti, druga povezava do opisa poti).

Čas trajanja: Cca. 3 ure in 50 minut (798 m višinske razlike), vzpon traja cca. 2 uri in 10 minut.

Oprema: Pohodniški čevlji (gore-tex), oblačila primerna vremenski napovedi. Priporočamo pohodniške palice in energetske napitke.

Vodja izleta: pred. Saša Ogrizović, viš. pred. mag. Matej Jamnik

Prijave: Do petka, 25. novembra 2022, do 10.00 na e-naslov: sasa.ogrizovic@fri.uni-lj.si

V primeru vnaprej napovedane slabe vremenske napovedi bo končna odločitev o morebitni odpovedi/prestavitvi pohodniškega izleta javljena v petek, 25. novembra 2022, ob 12.00 na elektronske naslove, s katerih ste izvedli prijavo (v primeru ugodnega vremena in s tem izvedbe pohodniškega izleta ne bomo dajali povratnih informacij).

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411