Novica

Poletni tabor inovativnih tehnologij 2023

Datum objave: 5.5.2023

Na Fakulteti za elektrotehniko bomo od 21. do 25. avgusta izpeljali tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, na katerem se bodo mladi podali na lov za novimi znanji s področja elektrotehnike in sodobnih tehnologij.

Tabor je namenjen učencem od 4. razreda osnovne šole do 3. letnika srednje šole.

Udeleženci bodo letos lahko izbirali med desetimi tematskimi delavnicami, ki so namenjene različnim starostnim skupinam. Pridobljeno znanje bodo sproti uporabljali v praksi, saj bodo spodbujeni k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov. V enem tednu bodo ustvarili že čisto prave izdelke, ki so lahko koristni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Ravno ta uporabna vrednost je poleg pridobljenega znanja tista, ki dela Poletni tabor inovativnih tehnologij priljubljen med mladimi tehnološkimi navdušenci. Mladim je omogočen dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa.

Deset tematskih delavnic bo vzporedno potekalo pet dni. Mladi se bodo v sproščenem vzdušju naučili marsikaj zanimivega ter to znanje uporabili pri izdelavi avtonomnega mobilnega sistema, pri sestavi električnega kolesa, predelavi robotskega sesalnika v inteligentni avtonomni mobilni sistem, programiranju mini sumo robotov … Spoznavali bodo sevanje in energijo okoli nas, sestavili vremensko postajo, morda izdelali svojo računalniško igrico in še kaj.

Bi se nam pridružili? Oglejte si delavnice in se PRIJAVITE!

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411