Novica

Poslovil se je Franci Katrašnik

Datum objave: 13.2.2023

Sporočamo vam žalostno vest, da se je poslovil naš dolgoletni sodelavec mag. Franci Katrašnik.
Franci Katrašnik je leta 1981 diplomiral in leta 1985 magistriral na Fakulteti za elektrotehniko. Od leta 1982 je bil zaposlen v Laboratoriju za telekomunikacije kot raziskovalec. Bil je vrhunski strokovnjak za telekomunikacijske protokole, od signalizacije št. 7. do najnovejših NGN, IMS in 5G. Njegove izjemne strokovne in organizacijske sposobnosti so se odrazile v mnogih konkretnih projektih s podjetji, v katerih so nastali produkti, ki so nameščeni po vsem svetu. Sodeloval je tudi pri izvedbi več raziskovalnih projektov s področja pametnih omrežij in svoje bogato znanje prenašal tudi na študente.
Franci Katrašnik je bil velika osebnost, človek, ki je pošteno živel in užival zaupanje, ki je izpolnil svoj prostor ter zapustil svet boljši, kot ga je našel. Z vedrino duha in inovativnostjo je znal utrjevati ekipo ter pustil neizbrisen pečat pri sodelavcih na Fakulteti za elektrotehniko in širše.
Težko bo zapolniti praznino, ki je nastala z njegovim odhodom. Živel bo naprej v mislih vseh, ki nas je bogatil s svojim neutrudnim delom in toplim srcem.
Ohranili ga bomo v najlepšem in trajnem spominu.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411