Novica

Prof. dr. Igor Škrjanc prejme Zoisovo nagrado

Datum objave: 13.10.2023

Naš sodelavec prof. dr. Igor Škrjanc prejme Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke na področju inteligentnih samorazvijajočih se sistemov!

Dr. Igor Škrjanc je redni profesor na naši fakulteti, kjer vodi Laboratorij za avtomatiko in kibernetiko. Je mednarodno uveljavljen strokovnjak na področju inteligentnih sistemov, ki se uporabljajo na številnih področjih, vključno z avtomatizacijo proizvodnje, logistiko, farmacijo, medicino, prometom in kibernetsko varnostjo. Velja za enega od začetnikov in vodilnih raziskovalcev na svetu na področju t. i. samorazvijajočih se sistemov, ki so pomembna smer inteligentnih sistemov. Gre za sisteme, ki se sami učijo, in kar je najpomembnejše, učijo se med svojim delovanjem. Raziskovalno delo dr. Škrjanca ima zaradi prenosov v prakso tudi pomembne gospodarske učinke. S svojimi rešitvami je namreč pomagal pri vodenju in optimizaciji procesov v številnih podjetjih v Sloveniji in tujini.

Slavnostna prireditev, na kateri bodo podelili nagrade bo 28. novembra ob 20. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Iskrene čestitke.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411