Novica

So-ustvarjanje programa Obzorje Evropa

Datum objave: 27.3.2023

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) v Bruslju & Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) vabita na dogodek

SO-USTVARJANJE PROGRAMA OBZORJE EVROPA: OD STRATEŠKEGA PLANIRANJA DO RAZPISOV, 

ki bo 31. marca 2023, od 9.00 do 12.30, Mestnem muzeju Ljubljana.

Namen dogodka je predstaviti celoten proces strateškega programiranja največjega programa za raziskave in inovacije, Obzorje Evropa ter ukrepe ERA (»ERA actions«), ki so v tem času zelo aktualni in predmet številnih razprav v Bruslju in širše.

Evropska komisija je v zaključni fazi posvetovanja z deležniki glede priprave strateškega programskega dokumenta za obdobje 2025-2027, ki bo predstavljal glavne usmeritve za nadaljnje oblikovanje delovnih programov in posledično razpisov za nepovratna EU sredstva. Na dogodku bomo tudi na kratko predstavili, kako deluje Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju (SBRA) v navezi z različnimi pomembnimi evropskimi združenji in različnimi evropskimi institucijam vključno z Evropsko komisijo. Dogodek bomo zaključili z okroglo mizo najvišjih predstavnikov različnih slovenskih znanstvenoraziskovalnih institucij o tematikah tega programa.

Prijave na dogodek so možne do srede, 29. marca, do 18. ure, zbirajo se na tej spletni strani.

Program konference je dostopen tu.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411