Novica

Svečana podelitev nazivov redna profesorica in redni profesor

Datum objave: 27.1.2023

V sredo, 25. januarja 2023, je v Zbornični dvorani Rektorata Univerze v Ljubljani potekala svečana razglasitev 61 novih rednih profesoric in rednih profesorjev za leto 2022 z različnih področij znanstveno-raziskovalnega, umetniškega in pedagoškega dela. Nazive je podelil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič.

V svojem nagovoru je rektor prof. dr. Gregor Majdič dejal: “Univerza in njeni zaposleni moramo biti tisti, ki družbo vodimo in jo usmerjamo v njenem razvoju, to pa lahko izvajamo le, če izpolnjujemo svoje poslanstvo – izvajamo odlično pedagoško delo, s katerim skrbimo za izobraženost prihodnjih generacij, ter vrhunsko znanstvenoraziskovalno in umetniško delo, s katerim bogatimo posameznike in celotno družbo.”.

PROF. DR. VITOMIR ŠTRUC

V letu 2022 je Fakulteta za elektrotehniko pridobila enega rednega profesorja, redni profesor je postal prof. dr. Vitomir Štruc.

Prof. dr. Vitomir Štruc se raziskovalno  ukvarja z umetno inteligenco in strojnim učenjem v povezavi s problemi računalniškega vida. V okviru svojega dela je objavil več kot 150 člankov na najuglednejših konferencah in vodilnih revijah s področja njegovega delovanja. Je član IEEE, slovenski ambasador Evropske zveze za biometrijo, bivši predsednik Slovenskega društva za razpoznavanje vzorcev in podpredsednik za tehnične aktivnosti pri IEEE Biometrics Council.

Iskrene čestitke!

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411