Novica

Svečana podelitev nazivov redna profesorica in redni profesor

Datum objave: 26.1.2024

V sredo, 24. januarja 2024, je v Zbornični dvorani Rektorata Univerze v Ljubljani potekala svečana razglasitev 71 novih rednih profesoric in rednih profesorjev za leto 2023 z različnih področij znanstveno-raziskovalnega, umetniškega in pedagoškega dela. Nazive je podelil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič.

V svojem uvodnem nagovoru je rektor prof. dr. Gregor Majdič spomnil na pomebnost širjenja znanja med ljudi: »Znanost je bila v zgodovini dostikrat videna kot tista, ki odkriva nekaj nekoristnega. A večina odličnih dosežkov znanosti slej ko prej dobi svoje mesto v družbi ali v obliki inovacij, ki lajšajo naša življenja, ali v obliki znanja, ki plemeniti našo družbo in medčloveške odnose, ali pa enostavno v zavedanju, da vemo nekaj več, ali v občutjih, ki jih v nas zbudijo vrhunska umetniška dela, ki jih tudi ustvarjamo na naši univerzi.« 

Avtorj: Bor Slana/STA.

V letu 2023 smo pridobili pet rednih profesorjev

V preteklem letu je Fakulteta za elektrotehniko pridobila pet rednih profesorjev, redni profesorji za področje elektrotehnike so postali prof. dr. Miran Bürmen, prof. dr. Andrej Ferdo Gubina, prof. dr. Gregor Klančar, prof. dr. Matevž Pogačnik in prof. dr. Janez Žibert.

Avtor: Bor Slana/STA.

Iskrene čestitke!

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411