Novica

UL FE 19. in 20. januarja na Informativi 2024

Datum objave: 8.1.2024

Univerza v Ljubljani tudi letos sodeluje na Informativi, sejmu izobraževanja in poklicev, ki poteka 19. in 20. 1. 2024 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V univerzitetnem mestu Univerze v Ljubljani (UL) bodo študenti in zaposleni na stojnicah fakultet in akademij interaktivno prestavljali študijske in obštudijske programe UL in bodo bodočim študentom na voljo za dodatna vprašanja in usmeritve.

Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v gibalnih izzivih, spoznali tehniko meta diska Kristjana Čeha, zavrteli kolo sreče in sodelovali v drugih nagradnih igrah, spoznali informacijska orodja, povezana tudi z umetno inteligenco in računalniškim vidom, spremljali kemijske poskuse in zanimive elektrotehniške projekte in eksperimente, spoznali uporabo 3D tiskalnika ter izdelke študijskih projektov kot so risbe, makete, oblačila in drugi zanimivi izdelki. Celotno izkušnjo obiska univerzitetnega mesta bodo obiskovalci lahko zabeležili v foto kotičku.

Za lažjo odločitev pri izbiri študija bo obiskovalcem na voljo pester UL program, ki ga pripravlja univerzitetna Visokošolska prijavno informacijska služba v sodelovanju s Kariernimi centri UL. Program zajema osebno svetovanje za dijake in starše/skrbnike; tudi za kandidate iz tujine, izračun točk, informiranje glede prijave s posebnim statusom, predstavitev programov UL in prijavno vpisnega postopka za študijsko leto 2024/2025, delavnico Holladovega vprašalnika – testa poklicnih interesov.

Sejem Informativa bo tudi prvi večji javni dogodek, na katerem se bo Univerza v Ljubljani predstavljala z novo celostno grafično podobo.

Več o programu Univerze v Ljubljani na tej povezavi.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411