Novica

Univerza v Ljubljani gostila predstavnike Nacionalne tehnične univerze "Politehnični inštitut Kharkiv"

Datum objave: 4.7.2023

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, je v ponedeljek, 3. julija, gostil prof. dr. Yevgenija Sokola, rektorja Nacionalne tehnične univerze “Politehnični inštitut Kharkiv”.

Namen srečanja je bil pogovor o možnostih za sodelovanje na področju medicine, elektrotehnike in arhitekture. Prav tako je bil v okviru srečanja podpisan sporazum o sodelovanju, h kateremu je pristopila Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, s katero že poteka aktivno sodelovanje. Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani trenutno gosti dva ukrajinska profesorja, s katerima pripravlja prijave na EU projekte Erasmus+ in Horizon z več evropskimi partnerji v konzorciju.

Nacionalna tehnična univerza Politehnični inštitut Kharkiv ponuja 47 dodiplomskih in 43 magistrskih študijskih programov s področja elektrotehnike, strojništva, računalništva, ekonomije, poslovanja, financ, fizike, medicine in kemije. Na univerzi študira okoli 24.000 študentov. Predstavniki Nacionalne tehnične univerze Politehnični inštitut Kharkiv so izrazili interes za sodelovanje predvsem v okviru mednarodne kreditne mobilnosti ter skupnih evropskih projektov.

Univerza v Ljubljani ima sklenjen medinstitucionalni sporazum z 20 ukrajinskimi institucijami. Prav tako poteka aktivno sodelovanje v okviru evropskih projektov (7 projektov v teku) ter mednarodne kreditne mobilnosti. V letošnjem študijskem letu na Univerzi v Ljubljani študirajo 104 ukrajinski študenti za pridobitev diplome ter 9 izmenjalnih študentov.

Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je predstavljal prof. dr. Miloš Pantoš iz Laboratorija za elektroenergetske sisteme.

prof. dr. Tatyana Sergeyeva, Nacionalna tehnična univerza "Politehnični inštitut Kharkiv" dr. Sergey Bronin, Taras Shevchenko nacionalna univerza Kijev,prof. dr. Yevgeni Sokol, rektor Nacionalne tehnične univerze "Politehnični inštitut Kharkiv", prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani, prof. Igor Švab, dekan Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. Matej Blenkuš, dekan Fakultete za Arhitekturo Univerze v Ljubljani, prof. mag. Tadej Glažar, prodekan za meduniverzitetno sodelovanje na Fakulteti za Arhitekturo Univerze v Ljubljani, prof. Miloš Pantoš, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (z leve proti desni)
(z leve proti desni) prof. dr. Tatyana Sergeyeva, Nacionalna tehnična univerza “Politehnični inštitut Kharkiv” dr. Sergey Bronin, Taras Shevchenko nacionalna univerza Kijev,prof. dr. Yevgeni Sokol, rektor Nacionalne tehnične univerze “Politehnični inštitut Kharkiv”, prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani, prof. Igor Švab, dekan Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, prof. Matej Blenkuš, dekan Fakultete za Arhitekturo Univerze v Ljubljani, prof. mag. Tadej Glažar, prodekan za meduniverzitetno sodelovanje na Fakulteti za Arhitekturo Univerze v Ljubljani, prof. Miloš Pantoš, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411