Novica

Uspešno izvedena največja svetovna konferenca s področja razsvetljave, svetlobe in fotometrije

Datum objave: 27.9.2023

Prof. dr. Grega Bizjak in doc. dr. Matej B. Kobav iz Laboratorija za razsvetljavo in fotometrijo sta v prejšnjem tednu uspešno izvedla konferenco 30th CIE Quadrennial session 2023.

Srečanje CIE Session, ki je prvič potekalo v Sloveniji in se odvija vsaka štiri leta, je največje svetovno srečanje znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov s področja razsvetljave oz. svetlobe. Konference, ki je v sklopu srečanja potekala v Cankarjevem domu, se je udeležilo 431 udeležencev iz 41 držav sveta. Na konferenci je bilo predstavljenih skoraj 300 prispevkov.

Otvoritvene slovesnosti so se med drugim udeležili dosedanji predsednik CIE Peter Blattner (METAS, Švica), prihodnja predsednica Jennifer Veitch (National Research Council of Canada) in tudi prof. dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Po zaključku konference so na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekali še sestanki tehničnih komitejev in letna srečanja divizij CIE.

Prof. dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Da pa udeleženci ne bi samo sedeli, je bil v sklopu konference organiziran tudi badminton turnir dvojic, v katerem je zmaga pripadla tudi Klemnu Knezu, zaposlenemu na Fakulteti za elektrotehniko.

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411