Novica

CMEPIUS-Aktualno

Datum objave: 22.9.2023
ERASMUS GOES DIGITAL

Konec marca prihodnje leto (25. – 31. 3. 2024) bo EWP Dashboard doživel večjo prenovo. Med številnimi novostmi bo tudi zelo zaželena možnost popravkov sporazumov, ki bo omogočena tudi za sporazume, sklenjene pred prenovo. To pomeni, da trenutno ni zadržkov za sklepanje novih sporazumov. Če ste zamudili webinarja, ki sta potekala pretekli teden, priporočamo ogled posnetka: Erasmus Goes Digital: State of Play 2023 ter Erasmus Goes Digital: EWP Dashboard enhancements. V pripravi so tudi t.i. Town Hall srečanja, ki omogočajo prostor za odprta vprašanja, pridružite pa se lahko tudi User Groups.

NAPOVEDUJEMO: OSNOVE BENEFICIARY MODULE (BM): 18. OKTOBER 2023

Vabljeni na spletno delavnico, ki bo potekala 18. oktobra med 10. in 12. uro. Skupaj bomo pregledali BM okolje in njegove funkcionalnosti. Pripravite orodja. Posvetili se bomo tudi vašim izzivom z BM, zato vabljeni, da v prijavi izrazite, kakšni konkretno so in o čem bi radi slišali več.

NAPOVEDUJEMO: PRIPRAVA KONČNEGA POROČILA KA131/130 ZA LETO 2021: 19. OKTOBER 2023

V četrtek, 19. oktobra med 10. in 12. uro bomo skupaj pregledali elemente končnega poročila za leto 2021. Prijave sprejemamo do 17. oktobra do 10. ure.

OLS – DOBRODOŠLI DOHODNI ŠTUDENTI

Oktober že trka na vrata in Living Abroad Forum ponuja študentom kar nekaj zanimivih namigov za raziskovanje Slovenije in lažje korake pri učenju slovenščine s pomočjo tem kot so glasba, kraji in tradicije.

CEEPUSOVIH NADALJNJIH 7 LET

V Varšavi je ta teden potekalo 23. srečanje skupnega odbora ministrov CEEPUS. Na srečanju so ministri podpisali Sporazum o srednjeevropskem programu meduniverzitetne izmenjave za nadaljnjih sedem let.

 UJEMANJE INTERNACIONALIZACIJE DOMA IN KIP-OV?

V juniju je potekala spletna razprava, katere cilj je bilo ugotoviti odnos med internacionalizacijo doma in KIP-i. Kratek povzetek razprave lahko služi tudi kot izhodišče za nove ideje v vaši instituciji. Dogodek je organiziral Nuffic Connects.

POČUTJE RAZISKOVALCEV NA DELOVNEM MESTU

Pri društvu Mlada akademija so sodelovali pri pripravi anketne raziskave, katere cilj je primerjati kazalnike dobrega počutja in duševnega zdravja raziskovalcev na delovnem mestu. V zameno za pomoč pri razširjanju ankete boste prejeli rezultate. Če bodo z vaše institucije prejeli zadostno število odgovorov, boste prejeli poročilo, specifično za vašo institucijo, kar vam bo omogočilo, da sprejmete morebitne potrebne ukrepe. Več informacij v priponki.

VLOGA MEDNARODNE PISARNE PRI SOUSTVARJANJU ZDRAVEGA OKOLJA

Vsaka enota ali posameznik lahko pomembno pripomore k dobremu počutju oziroma podpori mednarodnih študentov med njihovim bivanjem pri vas. Največkrat gre za drobne premike, ki ne zahtevajo veliko – ne časa, niti ne sredstev. Nekaj konkretnih ukrepov in idej je objavljenih v članku Student Mental Health: The role of the international office, in sicer v poletni številki revije Forum (brezplačni prenos s spletne strani EAIE – razdelek uredniški izbor revije Forum (Summer Forum: Well-being without borders).

 PRELIMINARNO POROČILO RAZISKAVE ESN O MOBILNOSTI ŠTUDENTOV

Poročilo prinaša dragocene uvide in osnovne trende med študenti, ki so se udeležili izmenjave med letoma 2021 in 2023, prav tako pa vključuje poglede študentov, ki se izmenjav niso udeležili. Zbrane so tudi ključne ugotovitve v zvezi s podporo, ki so je študenti deležni pred odhodom na izmenjavo, izzivi, s katerimi se soočajo, stanjem štipendij ter priznavanjem kreditnih točk. Vabljeni k zanimivemu branju in pridobivanju idej za izboljšave.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411