Novica

Posamično in ekipno šahovsko državno prvenstvo v hitrih disciplinah na UL FE

Datum objave: 22.1.2024

Prejšnji konec tedna, med 19. in 21. januarjem, je na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) potekalo Posamično in ekipno šahovsko državno prvenstvo v hitrih disciplinah. V času prvenstev je bila v avli fakultete na ogled priložnostna razstava o velikanu slovenskega šaha dr. Milanu Vidmarju.

Čar hitrih partij šaha

Hitre discipline pri šahu so zaradi omejenega časa za premišljevanje zelo dinamične in običajno pritegnejo tudi tiste opazovalce, ki poznajo le šahovske osnove. Pri pospešenem in hitropoteznem šahu igralci nimajo luksuza dolgotrajnega razmišljanja, zato se morajo hitro odločati, kar spodbuja razvijanje taktičnih veščin in zahteva popolno osredotočenost na partijo. Državno prvenstvo v hitrih disciplinah je poskrbelo za razburljivo vzdušje na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko. Med prijavljenimi so bili tudi vsi trije lanski zmagovalci Luka Lenič, Teja Vidic in Barbara Skuhala.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo o šahovskem velemojstru Milanu Vidmarju, profesorju in dekanu na nekdanji Tehniški fakultete, ki se je v svetovnem merilu uveljavil kot izjemen šahist, saj je kot edini šahovski amater tekmoval med profesionalnimi igralci in leta 1911 postal šahovski velemojster.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411