Novica

Prihaja Poletni tabor inovativnih tehnologij za mlade

Datum objave: 17.8.2023

Naslednji teden bo na naši fakulteti potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, na katerem bodo mladi vstopili v zabaven svet elektrotehnike in sodobnih tehnologij. V tednu med 21. in 25. avgustom bodo mladi udeleženci na tematskih delavnicah pod budnim očesom mentorjev ustvarjali izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Delovanje inovativnih tehnologij bodo spoznali tudi na ekskurzijah v visokotehnološka podjetja in ustanove.

Pridobivanje znanja na praktičnih primerih

Poletni tabor inovativnih tehnologij je namenjen učencem od konca 4. razreda osnovne šole do konca 3. letnika srednje šole. Delavnice temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične primere po »hands-on« pristopu in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Pri tem bodo v pomoč izkušeni mentorji in mladi strokovnjaki s fakultete, ki bodo otroke preko sproščenega, dinamičnega in kreativnega sodelovanja popeljali v svet sodobne elektrotehnike in multimedije.

Spoznavanje inovativnih tehnologij

Tekom naslednjega tedna bodo prijavljeni sodelovali na enajstih delavnicah, namenjenih različnim starostnim skupinam. Na delavnici Hrupometer se bodo na primer ukvarjali z zaznavanjem zvoka in izdelali domači merilnik hrupa. Delavnica LEGO Viharniki bo namenjena spoznavanju avtonomnih mobilnih sistemov in področju senzorike, ljubitelji robotike pa bodo programirali mini sumo robote in se na koncu pomerili na prijateljskem turnirju. Zanimiva bo tudi delavnica Elektrika v človeškem telesu, v sklopu katere bodo dijaki spoznali električno naravo delovanja srca, mišic in živcev ter preizkusili električno stimulacijo, s katero lahko pomagamo mišicam, če delujejo nepravilno.

Nekaj prostih mest je še odprtih. Za več informacij in prijavo na tabor obiščite spletno stran.

Otroci bodo na praktičnih primerih pridobivali znanje in veščine s področja sodobnih tehnologij (foto arhiv UL FE)

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411