Novica

Živahno dogajanje na FE UL ob Svetovnem dnevu IKT

Datum objave: 18.5.2023

V sredo, 17. maja, smo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) pripravili dogodek ob Svetovnem dnevu informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). Program, ki je letos v ospredje postavil študente, je med drugim vključeval predstavitve študentskih projektov, zabaven tehnološki kviz in koncert na Velikem odru IKT v avli fakultete.

Svetovni dan IKT na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Današnji dogodek, ki so ga pripravili na Katedri za informacijske in komunikacijske tehnologije se je začel s predavanjem študenta IKT ter državnega prvaka v dvigovanju uteži Davida Birka, ki je predstavil Asistenčni sistem za vadbo dvigovanja uteži z demonstracijo v živo. Sledil je tematski kviz Lepo je biti elektroinženir, na katerem so se študenti prebijali do vročega stola, najbolj pogumni pa so prejeli praktične nagrade. Organizacijo zabavnega tehnološkega kviza, ki je napolnil avlo fakultete sta podprla Telekom Slovenija in Katedra za IKT. Ob 13. uri je za dobro vzdušje poskrbel še koncert vokalne skupine in banda FE. Dogodek se je zaključil s predavanjem študentov Luke Podbregarja in Luke Zmrzlaka, ki sta predstavila praktično delo tekom študentskih let in lasten patent.

Današnji dogodek na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko je dokaz, da lahko profesorji, zaposleni ter študentke in študenti odlično sodelujejo, se učijo drug od drugega in skupaj poskrbijo za živahno obštudijsko dogajanje ter se istočasno vključijo v mednarodne aktivnosti obeležitve Svetovnega dneva IKT, ki ga organizirajo Združeni narodi.

 

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411